15.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Kotor – otvorena izložba slika djece iz Sarajeva “Crtam ti priču”

Jokić otvara izložbu

Predsjednik Opštine Kotor, Vladimir Jokić, otvorio je danas na Pjaci od kina izložbu radova djece iz Škole za srednje stručno obrazovanje i radno osposobljavanje iz Sarajeva, pod nazivom “Crtam ti priču”.

“Ova posjeta je dogovorena u Istanbulu u decembru mjesecu. Izuzetno mi je drago što saradnja među gradovima počinje saradnjom među djecom. Nakon potpisivanja Memoranduma o saradnji između škole iz Sarajeva i Javne ustanove Resursni centar za sluh i govor “Dr Peruta Ivanović”, ne smijemo da dozvolimo da vrijeme prolazi, već djeca iz Sarajeva u Kotoru treba da budu uobičajeni gosti”, kazao je predsjednik Jokić.

On je istakao da ćemo samo na taj način njegovati generacije koje dolaze i odgajati ljude koji će biti bolji od nas.

Predsjednik Jokić je djeci poželio dobrodošlicu i izrazio zadovoljstvo što će i sjutra veče prisustvovati otvaranju Kotorskog festivala pozorišta za djecu, naglasivši da će oni biti najljepši ukras festivala.

Crtam ti priču

U ime gradonačelnice Sarajeva, Benjamine Karić, koja je bila spriječena da prisusvuje otvaranju izložbe, prisutnima se obratila direktorica Škole za srednje stručno obrazovanje i radno osposobljavanje, gospođa Inga Biščević.

Ona je kazala da ulažu velike napore da njihovi učenici kroz prilagođene programe radno osposobe i postanu ravnopravni članovi društva i šire lokalne zajednice.

Crtam ti priču

“Sigurna sam da ćemo svjedočiti uspješnoj i kvalitetnoj saradnji koja će doprinijeti zbližavanju naših građana i omladine. Uporište tome vidim u mnogo sličnosti koje nas povezuju. Oba grada su poznata po svojoj otvorenosti, toleranciji, gostoljubivosti i razumijevanju, srdačnim i toplim ljudima”, istakla je Biščevićeva.

Dodala je da je Festival prilika za početak divnog prijateljstva koje će mladi nastaviti da njeguju i koje će se prenositi sa generacije na generaciju.

Najčitanije