12.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Kotor – Pomorski muzej unaprijedio uslove za čuvanje vrijedne baštine

Pomorski muzej Kotor

JU Pomorski muzej Crne Gore Kotor koristi vrijeme zabrane posjeta zbog pandemije korona virusa za realizaciju investicija koje će značajno unaprijediti uslove za posjetioce, zaposlene, i za čuvanje vrijedne baštine, eksponata i arhivske građe.

U toku su završni radovi na ugradnji novog video nadzora sa 41 kamerom, i novog protivpožanog i protivprovalnog sistema u svim prostorijama. Nakon sprovedene tenderske procedure radovi su povjereni firmi ,,SAB security” iz Herceg Novog u vrijednosti od 27.800 eura.

Pomorski muzej – kamere

U toku je i postavljanje nove muzejske rasvjete, 208 reflektora. Vrijednost ove investicije iznosi 14.950 eura, a shodno tenderskom postpuku radovi su povjereni firmi ,,VATT” iz Podgorice. Ugradnjom profesionalne muzejske rasvjete izložbene prostorije Pomorskog muzeja dobiće adekvatno osvjetljenje u skladu s muzejskim propisima i pružiti još ljepši dojam posjetiocima.

Završetkom ovih radova uslovi za posjetioce biće značajno poboljšani, a Pomorski muzej biće u prilici da i dalje bude reprezent bogate kulturne baštine Kotora i Crne Gore.

Uz pomenute radove, zaposleni u Pomorskiom muzeju obavljaju redovnu istraživačko i konzervatorsko-restauratorsku djelatnost.

Najčitanije