16.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Kotor – Subotički kantautor Toković predstavio knjigu “Sećanja i ljubavi”

U originalnom mediteranskom ambijentu, uz gitaru, tamburicu i vino poznati subotički kantautor Aleksandar Toković u subotu je u Kotoru u konobi „Petričević“ svojim prijateljima predstavio knjigu „Sećanja i ljubavi“, kojom obilježava 40 godina bavljenja muzikom.

Knjiga „Sećanja i ljubavi“ donosi interesantne crtice iz života, poeziju i fotografije, priče koje koje govore o ljudima u jednom vremenu, o Tokovićevoj životnoj misiji, kroz koju gitarom, pjesmom, pezijom i vinom uspješno spaja ljude.

„Knjiga je izašla iz štampe prije sedam mijeseci na današnji dan. Ovo je večeras sedma promocija za tridest dana. Izuzetno mi je drago da to činim ovdje u Boki u drevnom Kotoru, među mojim dragim prijateljima, kojima je čovekoljublje i humanost na prvom mjestu…“ – kazao je Toković.

Prisjećajući se nekih prošlih vremena autor se prisjetio pjesme koju je napisao svojevremno za festival Miris Mediterana u Kotoru.

„Ali baš te godine kada sam napisao pjesmu o Boki festival je ukinut. Mada je to bilo davno, evo večeras prilike da čujete tu pjesmu“ -kazao je Toković.

Inače, pjesmu o Boki autor je posvetio umjetnici Rosi Kaluđerović iz Klinaca- Luštica, kojoj je svojevremeno organizovao u Novom Sadu više likovnih izložbi, čiji su motivi uglavnom bili vezani za Boku.

Na promociji su o autoru govorili njegovi dugogodišnji prijatelji Marko Petričević i dr Rade Ćoso, kroz prizmu prisjećanja i niza zajedničkih druženja.

Aleksandar Toković i Jasna Vasić upravo su se vratili sa Korčule gdje su nastupili na 26. Međunarodnog festivala Marco Polo – Festival pisme i vina, na kome su ga predstavili kao  kralja Festivala ljubavi i vina u Subotici, čiji je Toković jedan od osnivača.

Nastup na Korčuli jul 2021.

Aleksandar Toković je rodom iz Subotice gdje je završio ekonomski fakultet. Kao direktor studentskog centra u Subotici, direktor Republičkog centra za talente u Beogradu i direktor zavoda za zaštitu spomenika kulture, život ga veže uz mlade talente i muziku. U pjesmama isprepletenim raznim motivima posebno ističemo njegov osijećaj prema mediteranskim melodijama koje se provlače kroz svaku njegovu pjesmu i izvedbu. Toković je tokom svoje bogate karijere nastupao sa brojnim poznatim zvijezdama estrade

Najčitanije