15.5 C
Kotor

Slušaj online radio

Kotor – tokom izvođenja građevinskih radova pao potporni zid, ugrožene kuće, dvije porodice privremeno iseljene

Foto Radio Kotor

Prilikom izvođenja radova na izgradnji stambenog objekta u Novom naselju u Škaljarima, prema informacijama iz kotorske Službe zaštite i spašavanja, danas je došlo do pucanja potpornog zida na gradilištu. Kako navode, ugrožene su kuće porodica Knezović i Matković.

Ove porodice su evakuisane iz svojih kuća nakon obrušavanja zida.

Izvođač, firma “Rove”, nedavno je izgradila ovaj zid, visine oko sedam metara, dužine desetak, upravo kako bi obezbijedila dio terena iznad gradilišta na kojem se nalaze privatne kuće.

Da će doći do njegovog pada prethodno su upozoravali vlasnici kuća, a predstavnici investitora tvrdili da se sve odvija u skladu sa propisima i izdatim UT uslovima.

Porodicama je obezbijeđen privremeni smještaj, a od sutra će lokalna uprava odlučiti na kojoj lokaciji će oni biti u nekom privremenom smještaju.

O incidentu su obaviještene sve relevantne institucije kao i Ministarstvo ekologije i prostornog planiranja i urbanizma, čeka se izjašnjenje građevinskog inspektora i urbanističko građevinske inspekcije.

“Niko nije nastradao, niti je povrijeđen. To je najbitnije. Napravićemo im nove kuće”, izjavio je danas za Radio Kotor, u ime izvođača radova firme “Rove company”, inženjer Ivan Nedović, koji je glavno i odgovorno lice na gradilištu.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije