16.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Kotor – za žene u biznisu 15.000 eur-a

Kotor

U toku je javni poziv za raspodjelu sredstava za podršku ženama – preduzetnicama, koji je raspisao Sekretarijat za razvoj preduzetništva, komunalne poslove i saobraćaj Opštine Kotor. Javni poziv traje do 15. juna, a obrasci za prijavu na javni poziv i forma za biznis plan mogu se preuzeti na vebsajtu www.kotor.me. Budžetom opštine opredijeljena su sredstva u iznosu od 15 hiljada eura.

-Konkurs za raspodjelu bespovratnih sredstava namijenjen je nezaposlenim ženama, preduzetnicama i privrednim društvima u kojima su žene nosioci biznisa – osnivač ili jedan od osnivača i izvršni direktor preduzeća, a koje žele da pokrenu ili unaprijede sopstveni biznis i imaju prebivalište u Kotoru. Jedno društvo/preduzetnica može konkurisati sa najviše dva biznis plana, a može biti podržana samo sa jednim biznis planom. Maksimalan iznos dodijeljenih sredstava za biznis planove ne može iznositi više od 30 odsto od ukupnog iznosa predviđenog budžetom opštine – saopštila je Tamara Lompar, predsjednica Komisije.

Prednost će, kaže, imati biznis planovi koji podstiču ekonomski razvoj,podstiču razvoj turizma, trgovine, kreativnih industrija, razvoj inovativnih tehnoloških biznisa, koji doprinose razvoju fizičke kulture i sporta, očuvanju životne sredine, kao i ideje koje doprinose inkluziji marginalizovanih grupa.

Izvor:Dan

Najčitanije