16.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Reagovanje bivših zaposlenika Bella Boka o projektu javnog transporta ekološkim brodovima

Hibridni brod Graciana

Bivši zaposleni u kompaniji Bella Boka sa indignacijom odbacuju navode teksta menadzmenta (Rikarda Bonetija), jer ne odražavaju istinu povodom dešavanja u kompaniji.
Istina je sve što je nas kolega izjavio za radio Jadran, i to je uradio na veoma korektan nacin. Konstatacija radio Jadrana da se dovodi u pitanje daljnji projekat, nije izjava našeg kolege, već logicno pitanje upućeno g. Bonetiju.

Naime u obraćanjima u toku Korone, radio Jadranu, u vise navrata dotični gospodin je plasirao informacije, kako je spreman da pomogne ovoj državi u ovom teskom periodu, i kako ce kao odgovoran privrednik zadrzati zaposlene i da kompanija to moze finansirati iz svojih izvora. To saopstenje je uputio svim Bokeskim opstinama, Morskom Dobru, Ministarstvima, kao i putem sajta, instagrama, fejsbuka.

Tačno je kao sto je kolega izjavio da je ponudio Aneks ugovora na 222 eura, sto je inače suma koju subvencionira drzava (toliko o izjavi kako je spreman pomoci Drzavi). Radi boljeg uvida u naše ugovore, isti su zakljucenu za period 01.03.-31.10.2020., znaci u toku trajanja pandemije Korone.

Takođe u izjavama radio Jadranu, se kaže kako se samo čeka odobrenje Vlade, kako bi se
nastavilo sa radom, jer su brodovi spremni (iako se u tom trenutku čeka isporuka novih baterija za Elettru. Znači nije sposobna za plovidbu). Odobrenje za uspostavljanje transporta je stiglo 11. maja, a do današnjeg dana brodovi su još na suvom u Baru.

Gracijana

Biće da ipak nema ko da upravlja tim brodovima. Naravno da nećete dobiti odgovor da u kompaniji ima zaposlenog samo jednog mornara. Toliko o doslednosti Bonetija.

Naravno, ništa od obećanja data od strane Bonetija na ceremoniji otvaranja projekta. Cjelogodišnja linija (pri cemu brodovi ni dan danas nijesu osposobljeni za voznju u zimskom
periodu), stalno zaposlenje crnogorskih državljana (uslijedili su samo ugovori na kratak rok sa stalnim smanjenjem plata sve do otkaza). Izjava da je projekat detaljno isplaniran (o čemu svjedoce brojni dokazi koje možemo naknadno iznijeti) i da su kao preduzeće spremni da pokriju sve troškove naredne dvije godine u zimskom periodu, se pretvorila samo u pustu priču. G. Boneti u svojoj poslednjoj izjavi nije odgovorio kada ce početi sa radom. S obzirom da se radi o redovnoj liniji, ništa ne sprečava dotično preduzeće da obavlja svoju djelatnost. Ili se ipak radi o obmani javnosti i fokusiranja projekta na prevoz sezonskog karaktera, dok je priča o cjelogodisnjem prevozu samo magla za finansijske i investicione institucije.

Ekološki brodovi Foto – Bellaboka brodovi

Što se tiče novih brodova, evo se čekaju od novembra, prvo se rade u Srbiji, pa se sada cekaju da dodju iz Turske, pa …. sve ukazuje na to da nove brodove necemo gledati. Jer g. Boneti daje izjavu radio Jadranu 07.05.2020, gdje saopštava da se njegovi brodovi nalaze u Turskoj, i da ih zbog Korone ne može dovesti. A ono sto najviše dovodi u sumnju jeste poslednja izjava g. Bonetija, da se nove investicije prikupljaju, iz čega proizilazi ne samo da nema novih brodova, nego ni novca za njihovu kupovinu.

Još jedna izjava u nizu koja se nije ispunila. Kako su postupci u toku između nas i kompanije, ne želimo tim povodom da se oglašavamo dok ne budu završeni.

Znajući Bonetija, vjerovatno će se ova prepiska nastaviti, a materijala za to imamo dovoljno, kaže se u saopštenju koje potpisuju bivši radnici Bella Boke, Todor Kokot, Enver Kikić, Luka Mitrović, Zoran Srdanović, Veselin Ivanović.

Najčitanije