20.6 C
Kotor

Slušaj online radio

Kotorani zadobili teške opekotine, Baranin stabilno u eksploziji na brodu u Francuskoj

Foto www.fleetmon.com

“Dva crnogorska državljanina sa težim povredama smještena su u vojnoj bolnici “Sveta Ana“ i nalaze se pod nadzorom stručnog tima vojnih ljekara, dok treći ima lakše povrede i njegovo stanje je stabilno”, saopštili su danas iz crnogorskog Ministarstva vanjskih poslova.

Kotorani V.V. (36) i V.K. (31) teško su povrijeđeni, a Baranin N.N. (24) lakše u eksploziji koja se juče dogodila na kontejnerskom brodu kod luke Tulon u Francuskoj.

Do požara je došlo nakon eksplozije na motoru, navodi francuski Figaro.

Na brodu se u trenutku eksplozije nalazilo 20 članova posade, a povrijeđeni su samo crnogorski državljani.

Kontejnerski brod MSC Rachele, koji plovi pod zastavom Paname, je bio oko 20 nautičkih milja udaljen od francuske obale u vrijeme nesreće.

Povrijeđene crnogorske državljane je francuska mornarica prebacila na obalu. Najteže pocrijeđeni zbrinuti su u vojnoj bolnici, a lakše povrijeđeni mornar je prebačen u međukomunalni bolnički centar.

“Ambasada Crne Gore u Parizu u stalnoj je komunikaciji sa francuskim institucijama i ljekarima koji brinu o povrijeđenim crnogorskim građanima i pružiće svu neophodnu pomoć i podršku u cilju njihovog adekvatnog zbrinjavanja. Ministarstvo vanjskih poslova u kontaktu je i sa porodicama povrijeđenih kako bi obezbijedilo sve potrebne informacije o zdravstvenom stanju crnogorskih državljana”, navodi crnogorsko Ministarstvo vanjskih poslova.

Fleetmon.com izvještava …

Kontejnerski brod MSC RACHELE pretrpio je eksploziju u strojarnici, nakon čega je izbio požar, oko 07:00 UTC 21. juna u Mediteranu, nekih 60 nm SE od Fosa u Francuskoj, dok je bio na putu od Napolija do Fosa.

Tri člana posade su ozlijeđene i odvezene helikopterom, sva tri su prevezena u bolnicu, od kojih su dva u teškom stanju.

Foto Twitter – Préfecture maritime de la Méditerranée

Brod je bio onesposobljen i morao je biti odtegljen je na sidrište Fos, usidren oko 02:30 UTC 22. juna.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije