11.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Kotoranka Kristina Miljenović osvojila drugo mjesto na festivalu gitare u Austriji

Kristina Miljenović

Kristina Miljenović (13), više puta nagrađivana gitaristkinja iz Kotora, osvojila je drugo mjesto na 22. izdanju takmičenja “Alirio Diaz” International guitar competition 2020, Rust u Austriji, koje je održano 15. novembra.

Kristina je jedina nagrađena iz Crne Gore i ovo je njena sedma nagrada ove godine.

Zbog pandemije koronavirusa i ograničenja putovanja, ovogodišnji festival gitare realizovan je onlajn, pod pokroviteljstvom Euro Strings, European guitar festival collaborative.

Kristina je odlična učenica osmog razreda Muzičke škole “Vida Matjan” u klasi Romea Lukšića i OŠ “Njegoš”. Miljenović iza sebe ima 15 osvojenih nagrada, a najdraža joj je nagrada za osvojeno treće mjesto koje je sa Svjetskog takmičenja 2019. godine donijela u Crnu Goru.

Prvi solistički koncert imala je sa 13 godina, u organizaciji Luke umjetnosti i za nih je snimila dva muzička spota. Svirala je i otvorila je 27. ,,Kotorski festival pozorišta za djecu”. Ključeve grada predao je Kristini gradonačelnik Opštine Kotor.

Nastupila je vise puta na ,,Kotor art talentima-Don Brankovi dani muzike”, a osim toga nastupala je na manifestacijama u Tuzli ,,Teatar kabare”, Lepenski Vir, ,,Pomorska biblioteka” Kotor, na Trgu Oružja, palata ,,Pima”, ,,Rimski mozaici” Risan, ,,Pomorski Muzej Crne Gore”, Crkva Sv. Pavla, KIC ,,Budo Tomović”, u modno scenskom performansu ,,Fatalna žena”, ,,Dani gitare” Podgorica. U Herceg Novom učesnica je na festivalu ,,Guitar art summer fest” kao i učesnica orkestra ,,Guitar world orchestra” od 2018. godine.

Osim talenta za muziku, Kristina je2017. godine bila Miss Crne Gore i Miss talenta, u uzrastu od 10-13 godina. Predstavljala je Crnu Goru na Svjetskom takmičenju ljepote i talenta ,,Little Miss & Mister World” 2017, u Turskoj. Osvojila je dvije lente ,,Photomodel of the Universe”  i ,,Best of the best”. San joj je, kaže, da završi Muzičku akademiju i da postane profesorica gitare.

Najčitanije