16 C
Kotor

Slušaj online radio

Visokotehnološke narukvice i dva testa za putnike: MSC brodovi su sigurni

MSC Musica

Pierfrancesco Vago, izvršni predsjednik MSC Cruisesa za talijanski „Corriere della Sera“ dao je intervju o nastanku novog MSC-ovog zdravstvenog protokola.

Brodovi za kružna putovanja nastavljaju ploviti dok sve više europskih zemlja uvodi lockdown. Zvuči kao šala, no razlog je jednostavan: MSC Cruises je sredinom 8. mjeseca osmislio zdravstveno-sigurnosni protokol koji je uvjerio talijansku vladu, a potom i maltešku o svojoj sigurnosti; prenosi UHPA. To je bila prva veća kompanija za kružna putovanja koja je započela s redovnom plovidbom te otad plovi Mediteranom.

“Postali smo referenca za siguran početak te smo primili upite iz Brazila, Kine, Francuske, Španjolske, SAD-a i Južne Afrike.“ – izjavio je izvršni predsjednik MSC Cruisesa, četvrte najveće kompanije na svijetu.

„Filozofija je jasna: brzi brisevi za sve putnike prije ukrcaja na brod i nakon prva četiri dana plovidbe, dnevne provjere tjelesne temperature, korištenje maski za lice, fizičko distanciranje je omogućeno smanjenjem broja gostiju, visokotehnološke narukvice koje omogućuju identificiranje bliskih kontakata i zaštićeni izleti uz MSC-ovo osoblje s negativnim testom obavljenim tijekom jutra na dan izleta. Dosad smo obavili oko 40.000 testova, a za oko 300 putnika ukrcaj je bio odbijen. Žao nam je kada se to dogodi, no ovo je jedini način da osiguramo odmor u potpunoj sigurnosti.“ – pojasnio je Pierfrancesco Vago protokol MSC Cruisesa.

Ostatak intervjua o nastanku novog MSC-ovog zdravstvenog protokola, početku plovidbe, problemima sektora pročtajte ovdje.

Najčitanije