10.8 C
Kotor

Slušaj online radio

KotorArt – Otvorene prijave, u planu majstorske radionice za flautu i klavir

Flauta

Međunarodni festival KotorArt Don Brankovi dani muzike oglasio je poziv za mlade talente koji žele da se usavršavaju u okviru KotorArt akademije, pod rukovodstvom renomiranih muzičara i predavača.

Ove godine će se održati dvije majstorske radionice sa eminentnim, međunarodno priznatim profesorima i višestruko nagrađivanim umjetnicima. Majstorska radionica za flautu, pod stručnim rukovodstvom profesora Ljubiše Jovanovića, održaće se u periodu od 18. do 20. jula, dok će se majstorska radionica za klavir, pod rukovodstvom profesora Kemala Gekića, održati od 9. do 11. avgusta. Rok za prijavu je 21. maj 2023. godine. Sve dodatne informacije mogu se pronaći na internet stranici Festivala, putem linka https://kotorart.me/cg/kotorart-akademija

– Podrška talentovanim muzičarima je i ove godine jedan od ciljeva KotorArt Don Brankovih dana muzike. U tom smislu, poseban vid usavršavanja predstavlja KotorArt akademija, koja nastavlja tradiciju održavanja majstorskih radionica započetu još prije dvije decenije, od samih festivalskih početaka. Drago nam je da možemo pružiti priliku nadarenim mladim umjetnicima da se okupe u Kotoru kako bi dodatno usavršili muzičke vještine, stekli nova znanja i razmijenili iskustva sa vršnjacima iz različitih zemalja – istakli su iz PR službe Festivala.

Najčitanije