15.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Kotorart poziva mlade muzičke talente da se prijave za projekat #synergy

KotorArt Don Brankovi dani muzike

KotorArt poziva mlade muzičke talente da se prijave na konkurs za učešće u projektu #synergy.

Poziv je otvoren za mlade neafirmisane muzičke izvođače (18+) koji imaju nekoliko godina izvođačkog iskustva i sviraju sljedeće instrumente: violina, viola, violončelo, kontrabas, gitara, flauta, glas, klavir, harmonika. Pravo učešća imaju i ansambli i to gudački trio (violina, viola i violončelo) i klavirski trio (klavir, violina i violončelo ili klavir, violina i viola).

Projekat #synergy: Jačanje kapaciteta industrije klasične muzike na Zapadnom Balkanu, podržala je Evropska komisija kroz program Kreativna Evropa, koji okuplja važne partnere iz šest zemlja Zapadnog Balkana tj. neke od najvećih festivala umjetnosti u regionu: Međunarodni festival KotorArt – Don Brankovi dani muzike (Crna Gora) – lider projekta, Dubrovačke ljetnje igre (Hrvatska), Centar beogradskih festivala (Srbija), Festival Ljubljana (Slovenija), Vox Baroque Festival (Albanija) i Chopin Piano Fest Priština (Kosovo*), kao partnere.

Tokom 2023, odabrani mladi muzičari iz Crne Gore blisko će sarađivati sa dvanaest kompozitora iz svih zemalja učesnica, spremati nove muzičke numere inspirisane kulturnom baštinom regiona i Evrope i razmjenjivati znanja i iskustva sa kolegama iz regiona. Biće u prilici da budu dio festivalske turneje koja će kompozitore, nove kompozicije i mlade muzičare predstaviti tokom ljetnjih festivala širom Zapadnog Balkana. Ovo je jedinstvena prilika za mlade talente da unaprede svoje karijere, da intenzivno sarađuju sa kolegama i kompozitorima i da svoj talenat i rad predstave publici širom regiona.

Za prijavu je potrebno poslati biografiju, jedan ili više audio ili video snimak izvođenja trajanja do 10 minuta i kontakt osobe za preporuku na e-mail adrese program@kotorart.me i info@synergyproject.info  najkasnije do 31. oktobra, saopšteno je iz KotorArta.

Najčitanije