13.4 C
Kotor

Slušaj online radio

Kotorski bazen čeka upotrebnu dozvolu

Bazen – Primorac novo ruho u Kotoru

Ove zime kotorski vaterpolisti treniraće u zatvorenom bazenu “Zoran Džimi Gopčević” u Škaljarima koji je u fazi rekonstrukcije bio proteklih pet godina. Kako je najavio predsjednik Opštine Kotor Vladimir Jokić, dan nakon što stigne upotrebna dozvola, dva kotorska kluba ući će u bazen.

On je kazao da su svi građevinski radovi završeni i obavljen tehnički prijem.

-Direktoru Uprave za javne radove (UJR) Boru Lučiću, dugujem veliku zahvalnost zbog njegovog apsolutno posvećenog angažmana da se objekat završi. Tehnički prijem je urađen i dokumenta se prikupljaaju. Razgovarao sam sa Ministarstvom ekologije da, čim mi pošaljemo ta dokumenta, oni u najbržoj proceduri izdaju upotrebnu dozvolu. U bazen ne smijemo da pustimo nikoga prije nego dobijemo upotrebnu dozvolu, ali onog dana kada je dobijemo, sutradan će naša dva vaterpolo kluba moći da započnu sa treninzima na bazenu, saopštio je, između ostalog, Jokić gostujući u emisiji Radio Kotora “Pitajte gradonačelnika”.

On je kazao da je primjer dokle se stiglo sa bazenom aktuelna izrada elaborata etažne razrade kako bi u katastar bio upisan svaki poslovni prostor (nalaze se u okviru sportskog objekta) kako bi se za njih mogli raspisati tenderi.

-Dakle, bazen je u potpunosti spreman i funkcionalan. Postoji jedan cijeli niz stvari koje nisu na svom mjestu, ali one nisu takve da mogu uticati na osnovnu funkciju – kazao je Jokić.

Sanacija počela 22. marta 2107. i trebala da traje 120 dana

Sanacija bazena počela je 22. marta 2017. godine, a bilo je planirano da se okonča za 120 dana. Prva faza podrazumijevala je konstrukcionu sanaciju objekta. Iako je tehnički rok za završetak radova druge faze bio maj 2018. godine, zapelo je oko tendera, pa je bivša Direkcija javnih radova nadležnoj komisiji bila uputila zahtjev za poništenje tendera za izbor izvođača. Nakon više od godinu pauze, radovi su nastavljeni u februaru 2019. godine. Projektantska procjena radova rekonstrukcije bila je 4,5 miliona eura, a projekat je finansiran iz kapitalnog budzeta.

Zatvoreni bazen, površine 5.978 m2, otvoren je daleke 1984. godine.

/B.Marković/

Najčitanije