10.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Kotorski DF poručuje Jokiću: Licemjerno je da optužujete odbornike DF zbog blokade rada Skupštine opštine

Kotor 2021. – foto Boka News

Licemjerno je gospodine Jokiću da optužujete odbornike DF da su odgovorni za krizu vlasti kad Vas demantuju lako provjerljive činjenice – isključivi krivci za mogućnost da Vlada raspusti Skupštinu zbog nezasijedanja duže od 3 mjeseca ste Vi i Maja Mršulja koja po Vašem nalogu nije sazivala Skupštinu opštine od 2.aprila kad je završena 6.sjednica do 21.jula za kad je zakazana 7.sjednica – što je punih 3 mjeseca i 20 dana.

Licemjerno je gospodine Jokiću da sad optužujete odbornike DF da blokiraju donošenje odluka važnih za Kotorane kad su baš ti odbornici DF-a u junu tražili od Maje Mršulje da odmah zakaže Skupštinu opštine sa upravo tim tačkama, a ona odbila po dogovoru sa Vama.

Licemjerno je da optužujete odbornike DF zbog blokade rada Skupštine opštine u avgustu, a prećutkujete da Vam je koalicija ZBK na inicijativu DF poslala 17.maja pisani zahtjev za održavanja hitnog koalicionog sastanka radi rješavanja problema i dogovora o održavanju SO sredinom juna – na koji ste odgovorili krajem juna zakazujući koalicioni sastanak za 7.jul- dakle posle punih 50 dana.

Jokiću, objasnite građanima zašto ste glasali bez pitanja Skupštine za Izvještaj o radu DPS-ovog menadžementa Luke Kotor! Objasnite zašto ste tim svojim glasom „pokrili“ umjesto da zajedno razotkrivamo gdje je DPS potrošio 3 miliona eura koje je naš menadžent ostavio na računu Luke Kotor. Objasnite zašto je član Odbora direktora Luke Kotor iz Demokrata, Mano Rebronja glasao protiv smjene DPS-ovog izvršnog direktora Luke koji je trošio te milione.

Kotorski DF je uvijek spreman da radi u interesu građana, ali nećemo našim prisustvom na sjednici davati podršku Vama za odluke kojima ste podržali DPS jer tu nema interesa građana već samo Vašeg i DPS-ovog političkog dila !!!

Predsjednici Skupštine Maji Mršulji napominjemo da je na jučerašnjoj sjednici i bez kvoruma stigla da konstatuje ostavku 2 odbornika Demokrata i 1 odbornice URE, ali je „zaboravila“ da konstatuje ostavku Pavla Popovića, odbornika DNP-a koja je Skupštini opštine Kotor predata 22.jula isto kao što je DPS-ov predsednik OIK-a Petar Abramović uz pomoć sekretara iz Demokrata zaboravio da zakaže sjednicu OIK-a Kotor i donese odluku po zahtjevu DNP-a za popunu upražnjenog odborničkog mjesta poslatom još 23.jula 2021.godine. Je li to na djelu trojni pakt Demokrate-DPS- DSS?

Na osnovu  svega navedenog možemo konstatovati da se ovde radi o klasičnoj političkoj korupciji a neke informacije govore da i tajna policija odrađuje svoj dio posla u ovom slučaju!

Siniši Kovačeviću ćemo u skladu sa njegovom političkom težinom odgovoriti samo jednom rečenicom – Ako ste već pristali da se po nalogu Jokića prisjećate događaja prije dvije godine u kojima niste učestvovali, prisjetite se i izbora 2016.godine na kojima ste učestvovali, pa lista čiji ste bili nosilac nije prošla cenzus.

Našim koalicionim partnerima poručujemo: Kotorski DF je na istom mjestu na kojem je  bio i 30.avgusta prošle godine – a to je pozicija odbrane interesa svih građana Kotora i borba protiv ličnih interesa i bezakonja.

Demokrate i njihovi poslušnici iz partija bez glasača su sada na potezu da objasne zašto su zalutali na DPS staze, a mi im poručujemo – mi Vas čekamo ako se pokajete da nastavimo zajedno da radimo u interesu Kotora, ali morate znati prije nego se vratite na pravi put – DF vam nikada neće pomagati da pomažete DPS-u, kaže se u saopštenju.

Najčitanije