12.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Kreće sezonska linija United Airlinesa iz New Yorka za Dubrovnik

United-Airlines-Boeing-787

Američki avioprijevoznik, United Airlines, za nekoliko dana obnavlja redovnu sezonsku liniju između New Yorka (Zračna luka Newark) i Dubrovnika. Linija je s prometom započela prošle godine te se pokazala kao vrlo uspješna za američkog avioprijevoznika.

United Airlines uskoro se vraća u Hrvatsku, već za nekoliko dana prvi će širokotrupni zrakoplov iz New Yorka sletjeti u Zračnu luku Dubrovnik. United je ovu liniju uveo prošlog ljeta, ubrzo nakon što je Hrvatska objavila jasne kriterije za ulazak američkih država u našu zemlju. Isto je učinila i američka Delta Air Lines, pa su dva avioprijevoznika nudila čak 8 tjednih letova između New Yorka (Zračne luke John F. Kennedy i Newark) i Dubrovnika.

Delta je ove zime odustala od linije prema Dubrovniku, ostavljajući prostora za povratak na jug Hrvatske već sljedećeg ljeta, no United je iskoristio priliku te će na svojoj liniji jedini nuditi direktnu vezu između Sjedinjenih Američkih Država i Hrvatske.

Zrakoplovi United Airlinesa tipa B767-300ER na liniji između New Yorka i Dubrovnika prometovat će četiri puta tjedno, s polaskom iz Dubrovnika svakog utorka, četvrtka, subote i nedjelje, u razdoblju od 29. maja do 29. septembra ove godine.

Podsjećamo, prošlog je ljeta United Airlines prometovao na redovnoj liniji od početka srpnja do kraja rujna, dok ove godine operacije kreću već krajem svibnja te ostaju u prometu do konca rujna. Zahvaljujući duljem razdoblju dostupnosti letova, avioprijevoznik u ovoj ljetnoj sezoni nudi 8 tisuća sjedala više u odnosu na prošlu godinu (29.960 u usporedbi s 21.928 sjedala iz ljetne sezone 2021.).

Croatia Airlines i United Airlines, dvije članice Star Alliance grupacije, potpisale su code-share ugovor pa je na web stranici američkog prijevoznika moguće kupiti vezane karte s polaskom iz Zagreba za New York s presjedanjem u Dubrovniku.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije