19.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Kriminalci krili drogu na brodu “Jadran”?

ŠB Jadran – foto Boka News

Vojna policija je pregledom školskog broda “Jadran” pronašla više desetina kilograma materije za koje se sumnja da se radi o psihoaktivnim supstancama. Ministarstvo odbrane sumnja da su određene kriminalne grupe imale namjeru da iskoriste krstarenje školskog broda “Jadran”, koje je bilo planirano za danas, Tivat – Istanbul – Pirej.

“Na osnovu operativnih radnji ovlašćenih službenih lica Odjeljenja za vojno obavještajne i bezbjednosne poslove, došlo se do saznanja da određene kriminalne grupe imaju namjeru da iskoriste krstarenje školskog broda ‘Jadran’, koje je bilo planirano za danas, 19. aprila 2019. godine, za sprovođenje kriminalnih aktivnosti”, navodi se u saopštenju Ministarsta odbrane.

Iz tog vladinog resora podsjećaju da je juče bilo planirano da se realizuje praktična obuka studenata Pomorskog fakulteta iz Kotora, a u okviru dosadašnje saradnje Ministarstva odbrane i Univerziteta Crne Gore.

“Cijeneći gore navedeno, u ranim jutarnjim časovima, od strane vojne policije, izvršen je pregled i pretres školskog broda ‘Jadran’, pri čemu je pronađeno više desetina kilograma materije za koje se sumnja da se radi o psihoaktivnim supstancama. O navedenom je obaviještena Uprava policije i nadležno tužilaštvo”, ističu iz Ministarstva.

Pripadnici Uprave policije i Vojne policije, po nalogu ovlašćenog tužioca, kako se dodaje, sprovode mjere i radnje u cilju otkrivanja i procesuiranja počinilaca tog krivičnog djela.

Da li će Jadran isploviti na planirano krstarenje za Istanbul – Pirej znaće se u toku dana.

Najčitanije