8 C
Kotor

Slušaj online radio

Krstarenje prekinuto zbog jake oluje, ozlijeđeno više od 100 putnika

Krstarenje – kruzer – Kruzer Spirit Of Discovery/ Foto: FleetMon

Krstarenje kruzerom britanske zastave Spirit Of Discovery naglo je skraćeno zbog jake oluje u kojoj je ozlijeđeno više od 100 od 980 putnika.

Spirit Of Discovery je impresivan brod, koji se može pohvaliti sa 58.250 bruto tona i proteže se na otprilike 235 metara u duljinu, a njegova izgradnja dovršena je 2019. godine, piše FleetMon.

Kruzer je bio na putu od Portsmoutha u Engleskoj do Kanarskih otoka, a trajalo je 14 dana. Krstarenje je bilo samo za odrasle osobe od 50 i više godina, s prosječnom starosti putnika od 75 godina.

Kako se putovanje bližilo kraju, brod se susretao s nepovoljnijim vremenskim uvjetima. Ovi pogoršani uvjeti doveli su do odluke broda da odustane od planiranih zaustavljanja u luci Las Palmas i naknadno u luci La Corona u Španjolskoj 5. studenog, zbog toga što su luke zatvorene zbog pogoršanja vremena.

Nakon toga brod se pokušao vratiti u Ujedinjeno Kraljevstvo i naišao na žestoku oluju u Biskajskom zaljevu, obilježenu valovima od 10 do 14 metara i naletima vjetra brzinom do 110 km/h. Kapetan je uputio putnike da ostanu sjediti ili ležati dok se brod bori kroz nemirno more.

Većina od 980 putnika pretrpjela je ozlijede, iako su većina njih bile lakše.

Brod se vratio u Portsmouth 6. studenog, gdje je Saga poduzela mjere predostrožnosti prebacivanjem pet putnika u lokalnu bolnicu. Samo plovilo imalo je oštećenja od oluje.

U impresivnom prikazu otpornosti, brod je krenuo na još jedno krstarenje 7. novembra, prema Ponta Delgadi na Azorima.

Najčitanije