9.4 C
Kotor

Slušaj online radio

Kruh „Tito“ sve traženiji…

Kruh "Tito"
Kruh “Tito”

Polubijeli kruh “Tito”, koji proizvodi podgorička Agrovita-Eco, u Tivtu postaje sve popularniji. Do kruha je sve teže doći, prodavačica u jednoj od samoposluga kaže da je izuzetno tražen i veoma brzo se proda.

“Za vrijeme druga Tita nisu se smjeli varati potrošači i nije se smio proizvoditi takozvani crni, tj. farbani hljeb. Obavezno se proizvodio polubijeli hljeb (brašno tip 850) – vodilo se računa o zdravlju stanovništva. Ovaj hljeb je proizveden po  tim standardima”, piše na etiketi proizvoda.

Na deklaraciji piše da se sastoji od brašna tip 850, prirodnog kvasca, ulcinjske soli i  vode. Pola kilograma košta 0,50 eura.

Kruh "Tito"
Kruh “Tito”

“Polubijeli narodni hljeb Tito”, nije popularan samo zbog nostalgije i toga što se u vrijeme doživotnog predsjednika SFRJ Josipa Broza Tita bolje živjelo, već zbog njegovog kvaliteta, kaže prodavačica.

Ko zna možda se u Tivtu pojavi i kruh „Sava Kovačević“, zbog kvaliteta življenja u vrijeme kada je Mornaričko tehnički zavod „Sava Kovačević“ bio jedna od najboljih firmi u bivšoj državi, a Tivat po standardu življenja među prvim gradovima u toj državi.

 

Najčitanije