17.4 C
Kotor

Slušaj online radio

Kruzer u Boki – zamjena posade

Megakruzer „Zuiderdam“ kompanije „Holland America Line“ uplovio je juče u Boku gdje je ostao do večeras na sidrištu pred lukom Zelenika.

Brod dužine 291 metar od 81.800 bruto-tona, vije holandsku zastavu, a u Crnu Goru je stigao posredstvom agencije „Boka Adriatic“ iz Kotora koja je agent ove holandsko-američke brodarske kompanije u sastavu čuvene kruzing koropracije „Carnival“.

„Zuiderdam“ se u Boki gdje je doplovio iz italijanske luke Brindizi, zadržao  nešto duže od 24 sata da bi preko luke Zelenika obavio smjenu dijela svoje posade, pa se ovdje na holanski megakruzer ukrcalo pedesetak pomoraca. Brod je nakon toga, večeras isplovio iz Zelenike za Maltu.

Prije „Zuiderdama“, krajem septembra sličnu operaciju zamjene dijela svoje posade u Boki, obavio je norveški kruzer „Viking Sea“, a koji je zbog toga kraće vrijeme proveo u Tivatskom zalivu.

Svjetska kruzing industrija je ove godne, zbog pandemije koronavirusa, pretrrpjela ogromne štete, a naša najprometnija kruzing luka Kotor je ostala bez najvećeg dijela od za ovu godinu planiranih skoro 500 dolazaka putničkih brodova na kružnim turističkim putovanjima.

Izvor:S.L.

Najčitanije