26.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Kuća meda uskoro u Budvi

Buduća kuća meda – foto RTV Buduća kuća meda – foto RT Budva Budva

Na budvanskom bulevaru u neposrednoj blizini Osnovne škole “Stefan Mitrov Ljubiša”, počela je montaža Kuće meda, potvrdio je za naš portal Pavle Kentera predsjednik Udruženja pčelara Budve.

Opština Budva dala je 2018. godine Udruženju pčelara Budva da na pet godina koriste parcelu opštine, potpuno besplatno i da na njoj izgrade objekat od 30 kvadrata, koji će služiti plasiranju pčelinjih proizvoda.

Izgradnja objekta je krenula prije nekoliko dana, a završetak se očekuje u ponedjeljak 14. juna ili u utorak, ipak u ovom projektu postoji problem jer još nemaju riješeno pitanje vode, kanalizacije i struje, za šta nemaju dovoljno sredstava.

“Bezuspješno smo se obraćali Ministarstvu poljoprivrede, a obratili smo se i Opštini Budva, glavni organizator i finansijer ovoga je NVO Udruženje pčelara Budva koja je novac prikupila od članarina malim dijelom i većim od donacija opštine, a tu su i Mediteran reklame, Vodovod i kanalizacija i Ministarsvo poljoprivrede. Fali nam još tri ili četiri hiljade eura, za koje se nadamo da ćemo ih dobiti od Sekretarijata za investicije”, kazao je Kentera.

Planira se da Kuća meda bude mjesto na kojem će se prodavati domaći poljoprivredni proizvodi, prije svega pčelara, nudiće se med, propolis, ali i pčelarska oprema, a kako Kentera ističe pružiće prijateljsku ruku i malsinarima i vinarima Budve.

“Ovo će ujedno biti i prostorije uduruženja, zahvaljujemo se predsjedniku Opštine i Slavici Maslovar iz Sekretarijata za privredu, Srđanu Gregoviću iz Sekretarijata za komunalno stambene poslove i Darku Čelebiću načelniku Komunalne policije Budva ali i svim građanima za razumijevanje zbog radova koji se sprovode u ovom trenutku pred samu sezonu”, zaključio je Kentera.

Izvor:RTV Budva

Najčitanije