17.6 C
Kotor

Slušaj online radio

KUD „Boka“ na 2. susretu veterana folklora Crne Gore

KUD „Boka“ Tivat

Veteransko-rekreativni folklorni ansambl KUD „Boka“ Tivat učestvovao je na 2. susretu veterana folklora Crne Gore, koji je u organizaciji Udruženja folklornih ansambala Crne Gore i KUD-a „Zahumlje“ održan u subotu u Nikšiću.

Tivatski folkloraši su se predstavili igrama iz Boke koreografijom Mladena Vidovića. Na susretu je predstavljeno 12 ansambala iz Crne Gore, članica UFACG, uz gostovanje KUD-a Dukat iz Čačka.

„Kao što smo folklornu publiku navikli, veterani folklora iz Tivta su oduševili sve prisutne svojim nastupom na visokom nivou, iako je nova sezona tek počela. Ovakvi susreti predstavljaju priliku veteranima folklora, ali i rekreativcima, da se predstave publici koja zna da cijeni sve ono što folkor predstavlja u kulturno-umjetničkom smislu, i da pokužu rezultate svog rada i posvećenosti. Takođe, uz to predstavlja i priliku da ośete brojne benefite bavljenja folklorom, pored samih proba koje su samo osnova za sva zadovoljstva koja iz toga prističu. Svi naši članovi koji su učestvovali nose predivne utiske sa koncerta, ali i druženja koje je vazda nezaboravno“ – kazo je umjetnički rukovodilac Goran Božović.

Po završetku programa organizovana je velika zabava za oko 300 učesnika susreta u hotelu Onogošt uz muzički ansambl Atlas bend, koja je  uz odličnu atmosferu, energiju i zajedništvo potrajala do kasno u noć.

Najčitanije