7 C
Kotor

Slušaj online radio

“Kultura spaja: od amatera do profesionalaca”

Lastovska svadba – foto Z. Nikolić

Ministarstvo kulture i medija donjelo je odluku o raspodjeli sredstava nevladinim organizacijama za projekte u oblastima kulture i umjetnosti u iznosu 421.095,68 € za realizaciju projekata nevladinih organizacija u oblastima kulture i umjetnosti za 2023.godinu, po Javnom konkursu “Kultura spaja: od amatera do profesionalaca“.

Donosimo pregled odobrenih projekata koje će realizovati NVO iz Boke Kotorske.

  • Promocija crnogorskih i bokeških igara i običaja, u iznosu 9.962,00 €, koji će realizovati KUD „Igalo“, Herceg Novi, zajedno s partnerom Kulturna mreža Bijela, Herceg Novi.
  • Dramatizacija i postavljanje na scenu pozorišnog komada „Bezmetković“, u iznosu 8.424,00 €, koji će realizovati „Eksperimentalna scena Teatar 303“, Kotor.
  • Treći međunarodni festival folklora „Oj talasi talasajte – Kotor 2024“, u iznosu 34.888,70 €, koji će realizovati Folklorni ansambl „Nikola Đurković“, Kotor, zajedno s partnerima Narodno blago – Biserje, Rožaje i Organizacija tradicionalnih festivala i tradicionalne umjetnosti Crne Gore – CIOFF, Podgorica,
  • Lastovska svadba – scenska adaptacija svadbenog običaja Gornje Lastve, u iznosu 30.620,00 €, koji će realizovati KUD „Boka“, Tivat.

Najčitanije