12.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Kup Crne Gore u vaterpolu – Jadran brani, Primorac napada trofej

Vaterpolo kup CG

Borba za Kup Crne Gore u vaterpolu kreće današnjim polufinalnim duelima između Jadrana i Budve (18 h), odnosno Primorca i Katara (20 h). Finale je dan kasnije, a ako se čudo ne dogodi, za prvi trofej u ovoj sezoni boriće se prošlogodišnji finalisti Jadran i Primorac.

Odlična izdanja kotorske ekipe u Evrokupu i novi zalet Novljana u trijumfu nad imenjakom iz Splita u najjačem Regionalnom takmičenju (Jadran nastupa u Ligi šampiona) garantuju nezvjesno finale, o čemu su govorili treneri Petar Radanović i Zoran Maslovar.

– Ušli smo u niz utakmica sa teškim rivalima od FTC u Ligi šampiona, preko dva meča sa Jugom i Jadranom iz Splita. Čini mi se da smo polako počeli da se podižemo. Imali smo pehove da smo na gol ili dva bili za rivalima i nijesmo uspijevali u određenim momentima da prelomimo te mečeve u našu korist. Koliko god da ste zadovoljni pomacima u igri, opet, kada se utakmica završi porazom je teško i utiče na samopouzdanje. Mislim da je to bio najveći problem. Uspjeli smo posljednji meč, sa jakim rivalom, da odigramo kvalitetno i napokon smo ga kroz peterce prelomili u našu korist. Mislim da će nam pobjeda protiv Splićana psihološki dosta značiti – istakao je Radanović.

Nezahvalno je prognozitrati ishod finala, smatra trener novljanske ekipe.

– Kao što znate, u svim sportovima kada se igra Kup jedna lopta ili inspiracija jednog igrača može da donese uspjeh ili neuspjeh. Daćemo sve od sebe da odbranimo trofej.

Jadran prihvata ulogu favorita, a Radanović ne vidi teret zbog činjenice da su Kotorani prebacili psihološko težište u njihovo dvorište.

– Nemamo neku psiholšku težinu. Posljednjih desetak godina smo manje-više u toj ulozi, možda je prošla godina bila izuzetak kada je Primorac ponio ulogu favorita. Ali, šta je-tu je, ako hoćete da idete na najbolje rezulate morate da date sve od sebe i prihvatati ulogu favorita. Isto tako i da prihvatite podređeni položaj, makar prije utakmice. Ali, u svakom slučaju treba dati sve od sebe i nadati se najboljem – jasan je Radanović.

Primorac je u dobrom ritmu, nema poraz u drugom po kvalitetu Regionalnom takmičenju, a za prolaz u osminu finala Evrokupa odlučivaće sa Ortiđom 9. decembra kod kuće. Kotorani od italijanske ekipe imaju tri boda više i sa remijem, koji donosi peterce, idu dalje.

– U svakom slučaju, napredak je napravljen, znači nam učešće u Evrokupu i mislim da smo kroz ovo takmičenje rasli. Težimo da zadržimo kvalitet. Mislim da Jadranu možemo da pružimo veći otpor zbog svega onoga što smo pokazali u ova dva takmičenja. Ako bude prilike pokušaćemo da osvojimo trofej – što je želja, a ne i imperativ. Prepuštamo ulogu favorita Jadranu, ali ćemo pokušati da pružimo otpor i nametnemo u samoj igri

neke naše prednosti koje pokušavamo da standardizujemo.

Na pitanje ko je u boljoj formi, strateg Kotorana je odgovorio:

– Drugačiji je nivo evropskih takmičenja, a za nas je ovaj idealan. Jer, sve ekipe sa kojima smo igrali su približnog kvaliteta, stalno smo u borbi i kroz sve to smo podizali formu. Jadran igra Ligu šampiona, a to je jače takmičenje i njima je bilo teže. Pojačali su ekipu da bi mogli da budu konkurentniji. Mislim da imaju malo jaču ekipu od nas, upravo zbog nivoa takmičenja u kojem učestvuju. Forma? Kalendar je prenatrpan, sa dosta putovanja, utakmica, tako da je bilo teško uvijek održavati formu. Ponoviću, Jadranu prepuštamo ulogu favorita, a u samo jednoj utakmici svašta može da bude – poručio je Maslovar.

/Ana Marković/

Izvor:Pobjeda

Najčitanije