11 C
Kotor

Slušaj online radio

Kup Svetog Jakova

Kup-Svetog-Jakova
Kup-Svetog-Jakova

Međunarodni Kup Svetog Jakova u ribarenju s brodica u Jadranovu okupio je 27 ekipa odnosno 54 natjecatelja. Na kupu u organizaciji Športsko-ribolovnog društva Tunera Jadranovo natjecale su se ekipe iz Zagreba, Lovrana, Dramlja, Rijeke, Crikvenice, Jadranova, Vrsara, Novigrada, Rovinja, Punta, Opatije, Šmrike, Krka, Karlobaga, Selaca, Cresa te iz slovenskog Pirana, piše Novi list.

Pobjedu je odnijela ekipa Team Maver – Artic u sastavu Alen Bilić iz Rovinja i Arsen Radinović iz Rijeke sa ulovljenih 55 komada ribe ukupne težine nešto iznad pet kilograma. Drugo mjesto osvojila je ekipa Zubatac Lovran u sastavu Srečko Šobot i Slobodan Naglić, dok je treće mjesto pripalo Stanki Maučić i Denisu Kleščiku iz Športsko-ribolovnog društva »Lovrata« iz Dramlja.

Najveću ribu, 692 grama teškog arbuna, ulovio je Danilo Torej iz Ribarskog društva Oradela Piran iz Slovenije. Ukupno je ulovljena 991 riba koje su ukupno težile 67 kilograma. Glavni sponzori događanja bili su Grad Crikvenica i Turistička zajednica Grada Crikvenice. Kup je također sponzorirala firma BBS Sport iz Zagreba. Pehare i medalje najboljima podijelio je dr. Đuro Marinović, predsjednik Hrvatskog saveza za športski ribolov na moru, prigodne poklone Grada Crikvenice i Turističke zajednice Grada Crikvenice podijelio je predsjednik ŠRD »Tunera« Jadranovo Siniša Budisavljević, dok je poklone ispred sponzora BBS Sporta iz Zagreba podjelio vlasnik poduzeća Ivan Buhin.

Na natjecanju su sudjelovali Mauro Lukšić i Denis Županec, svjetski ekipni juniorski prvaci te David Pinezić, trećeplasirani na svjetskom prvenstvu u ekipnom natjecanju gdje je sudjelovao kao član seniorske hrvatske reprezentacije.

Nakon samog natjecanja i proglašenja pobjednika, druženje svih natjecatelja i organizatora nastavljeno je u prostorijama ŠRD Tunera Jadranovo na jakovarskoj Tuneri.

Najčitanije