12.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Kvalifikaciona regata za Olimpijske igre – Dukić stigao do finala, Marković bio jako blizu

Dukić – Vilamura

Završena su prva tri dana jedrenja na kvalifikacionoj regati za Olimpijske igre u portugalskoj Vilamuri. Reprezentativci Crne Gore jedriličari Milivoj Dukić i Ilija Marković, predvodjeni selektorom Klakorom imaju razloga za zadovoljstvo. Dukić je na kraju prva tri kavlifikaciona dana na 26. mjestu.

Dukić, koji je dva puta bio učesnik Olimpijskih igara, finalne regate jedri u zlatnoj grupi. Slijede  tri dana finalnog jedrenja, još šest regata. Razlika u prikupljenim bodovima je mala, pa je Dukić i dalje u igri za osvajanje jedne od dvije preostale olimpijske vize za koje se bore ukupno 18 zemalja.

Baner cnb bokeski gif

Devetnaestogodišnji Ilija Marković, jedan od najmlađih učesnika na kvalifikacionoj regati u Vilamuri, borio se svom snagom, i na kraju prva tri kvalifikaciona dana zauzeo je 77. mjesto u konkurenciji 139 takmičara. Svega sedam pozicija dijeli ga od plasmana u zlatnu grupu. Marković je prospekt za Olimpijske igre u Parizu, stečeno iskustvo će biti od velikog značaja, kako u nastavku takmičenja, tokom kojeg će nastojati da izbori što bolju poziciju u generalnom plasmanu, kao i u konkurenciji jedriličara do 21 godine. Stečeno iskustvo će imati priliku da materijalizuje na Evropskom prevenstvu do mlade, koje će tokom ljeta biti održano u Tivtu.

Najčitanije