8 C
Kotor

Slušaj online radio

Leitner: Radovi na izgradnji žičare Kotor – Lovćen počinju 13. jula

Foto Radio Kotor

Martin Leitner, vlasnik kompanije “Leitner“, članice konzorcijuma koji gradi žičaru Kotor-Lovćen, uručio je u petak Opštini Kotor 100 tablet računara za vaspitno-obrazovne ustanove na teritoriji opštine.

Predsjednik Opštine Kotor Vladimir Jokić izrazio je zadovoljstvo što je nekoliko mjeseci nakon potpisivanja ugovora vlasnik kompanije „Laitner“ posjetio Kotor.

,,To je još jedan pokazatelj da se bliži realizacija projekta kojeg smo čekali trideset godina. U ime Opštine Kotor želim da se zahvalim investitoru i Upravi za javne radove na proaktivnom djelovanju u pripremi realizacije projekta. Za očekivati je da tokom ljeta počnu pripremni radovi, a da ćemo  već tokom naredne godine imati priliku da žičarom stignemo do Lovćena, što će biti veoma značajna investicija u našem gradu koja će doprinijeti boljoj turističkoj ponudi“- kazao je Jokić.

Leitner je najavio da bi radovi na izgradnji žičare trebali da počnu 13. jula.

“Veoma smo blizu postavljanja kamena temeljca za izgradnju žičare Kotor-Lovćen. Nadamo se da će radovi početi na državni praznik Crne Gore 13. jul. Prije pet godina smo došli na ovu ideju ,kada smo i identifikovali Novi Volvox kao našeg partnera, a ono što je takođe značajno jeste dobra saradnja na lokalnom nivou.

Želimo da investiramo u Crnu Goru i realizujemo projekat koji nije samo značajan za Crnu Goru već i za cijelu Evropu. Juče smo razgovarali sa arhitektama i ubijeđen sam da će ovaj projekat biti jedan od najljepših u svijetu. Kao prvi korak ka potvrdi naše dobre namjere da sarađujemo sa ovom  lokalnom zajednicom je donacija tablet računara učenicma“- kazao je Leitner.

Predrag Poček, direktor kompanije “Novi Volvox- Leitner” istakao je da je projekat već u odmakloj fazi, a namjera je investitora da bude završen za 12 mjeseci.

/Tamara Vuković/

Najčitanije