30 C
Kotor

Slušaj online radio

Liberalna partija: Da li zakon važi za sve? Ko će odgovarati za ugrožavanje života građana?

Liberalna partija

“Nakon nekoliko dana tihovanja policija je danas konačno počela sa poslom zbog kojeg postoji. Opasnost od nesagledivih posljedica kao rezultata neodgovornog ponašanja srpske crkve u svakom trenutku je sve izraženija, ali to, izgleda, nije dovoljan razlog da se konačno čuje glas tužilaštva, policije, inspekcije ili bilo koje od preostalih važnih službi koje u ovoj državi vrše povjerene im poslove od javnog interesa” – kažse u saopštenju Liberalne partije.

Oni se pitaju može li neko probuditi Tužilaštvo i podsjetiti ih zbog čega su izabrani na te odgovorne funkcije, kao i šta javnost očekuje od njih.

“Postavlja se pitanje šta je potrebno da se desi pa da se Tužilaštvo konačno oglasi i procesuira odgovorne ljekara i medicinsko osoblje zatim sveštenstvo ali i sve druge predstavnike državnih institucija koji su učestvovali u nezabilježenim dešavanjima u KBC-u, Cetinjskom manastiru i kripti Hrama Hristovog vaskrsenja u Podgorici a koji su u doba galopirajuće epidemije korona virusa svjesno kršili protivepidemijske mjere i ugrozili zdravlje građana” – poručuju iz LP.

Građani očekuju odgovore na ova pitanja ko je odobrio ulazak onolikog broja ljudi u KCCG kad se zna da je odavno zatvoren za posjete. Sta je sa etikom i Hipokratovom zakletvom onolikog broja ljekara i medicinskog osoblja koje je svesno i u potpunosti učestvovalo u ispraćaju posmrtnih ostataka crkvenog poglavara, svjesno kršeći jasne procedure Svjetske zdravstvene organizacije u slučajevima kad se radi o smrti kao posljedici koronavirusa? Hoće li zaposleni koji su prekršili više zakona i naredbi odgovarati za ovakav postupak? Šta će uraditi VD izvršene direktorice KCCG, hoće li podnijeti ostavku, pokrenuti disciplinski postupak protiv svojih zaposlenih koji su se ogriješili o zakone ove države, ili krivicu prebaciti na NN lica?

Liberalna partija

Šta poručiti građanima, kakva ih sudbina očekuje u narednim sedmicama upravo zbog nereagovanja pomenutih državnih službi i njihovog benevolentnog stava prema pripadnicima jedne crkvene ogranizacija koja je za rad svojih ličnih interesa zapostavila i ignorisala živote građana i zdravlje svih Crnogoraca bez obzira na etničku ili vjersku pripadnost.

Liberali u ime svih građana traže odgovornost svih koji su doprinijeli ovom dešavanju i to da u najkraćem roku pretrpe profesionalne sankcije ali i zakonske ako zakoni još uvijek važe za njih.

Najčitanije