20.6 C
Kotor

Slušaj online radio

Ljetnja škola o održivom razvoju jahting i kruzing industrija na Pomorskom fakultetu Kotor

Kotor održivi kruzing turizam- foto Boka News

Pomorski fakultet Kotor Univerziteta Crne Gore će drugu godinu zaredom organizovati međunarodnu interdisciplinarnu šestodnevnu ljetnju školu (LLL program) pod nazivom „Održivi razvoj jahting i kruzing industrija“ u periodu od 3. do 8. jula 2023. godine. Program ljetnje škole namjenjen je za studente i zaposlene u pomorskoj privredi. Učesnici programa ljetnje škole imaće priliku da po završetku obuke dobiju sertifikat sa 2 ECTS kredita.

Program pruža podršku stvaranju upravljačke strukture koja će moći bolje odgovoriti izazovima budućeg razvoja pomorstva. Ovaj interdisciplinarni program obuhvata šire područje pomorstva, pomorskog poslovanja i upravljanja njime, nautičkog i kruzing turizma, njihovog uticaja na životnu sredinu te upravljanja zaštitom morske sredine, obale i ostalo. Pored nastavnog osoblja sa Univerziteta Crne Gore, očekuje se učešće istaknutih predstavnika iz struke sa partnerskih visokoobrazovnih institucija.

Program obuke nastao je kao ishod Erasmus+ CBHE projekta „Jačanje internacionalizacije na univerzitetima u Crnoj Gori kroz efikasno strateško planiranje (IESP)“ i ovogodišnja ljetnja škola predstavlja jedan od održivih rezultata projekta.

Svi zainteresovani se mogu registrovati putem link-a najkasnije do 12.05.2023. godine. Za potrebe registracije potrebno je dostaviti CV i potvrdu o studiranju ili zaposlenju na e-mail pfk.summerschool@gmail.com.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije