19.5 C
Kotor

Slušaj online radio

Lokalni ribari nisu mogli vjerovati svojim očima kad su izvukli svoje mreže…

Foto: Dino Ninković, Denine.eu / Cromaris

Nakon što je jako orkansko jugo oštetilo Cromarisovo uzgajalište ribe na Dugom otoku, gotovo sva je riba pobjegla iz kaveza, što je prouzročilo milijunsku štetu – javio je Jutarnji.hr.

Međutim, dok jednom ne smrkne, drugom ne svane… Lokalni ribari nemalo su se iznenadili kada su izvadili mreže, sve je bilo puno ribe. Brzo su zbrojili dva i dva i shvatili zašto im se ‘posrećilo’.

O štetama u Cromarisu oglasila se i PR služba tvrtke:

Točno je da je nevrijeme praćeno orkanskim jugom nanijelo velike štete na našem uzgajalištu –  Žman. Razmjere štete tek utvrđujemo. Svi naši brodovi i ljudi trenutno su na uzgajalištu. Isplovili su čim je to bilo moguće kako bi  sanirali uzgajalište i smanjili štetu. Točne procjene gubitaka moći ćemo utvrditi naknadno – izjavila je Kristina Miljavac.

Lokalitet Žman jedan je od sedam kaveznih uzgajališta brancina, orade i hame, nalazi se na Dugom otoku.

Poslovanje Cenmara ove je godine obilježio snažan rast – produkcija tvrtke trebala je prijeći 10.000 tona ribe od čega se čak 82 posto izvozi u okolne države, najviše u Italiju, a taj rast uslijedio nakon obilatih investicijskih injekcija matične grupacije “Adris grupe” – u prvih 10 godina tvrtke investicije su iznosile milijardu kuna, a u idućih nekoliko godina planira se uložiti još 50 milijuna EUR-a.

Najčitanije