24.5 C
Kotor

Slušaj online radio

Lovanja – dan poslije, sedam porodica, 46 članova ostalo bez krova nad glavom

U požaru, koji je u subotu veče izbio u tivatskom naselju Lovanja,  izgorelo je sedam privremenih stambenih objekata, baraka, površine oko 300 kvadrata. Na sreću nije bilo stradalih.

Sedam porodica, ukupno 46 članova  među kojima ima najviše djece ostalo je bez krova nad glavom.

“Apelujem na sve ljude dobre volje iz cijele Boke Kotorske i Crne Gore da nam što prije pruže pomoć, kako bi imali gdje spavati. Sinoć su bili predstavnici socijalnog iz Opštine Kotor, koji su konstatovali stanje. Danas smo ponovo zvali Opštinu ali su nam kazali da je nedjelja neradni dan. Hitno nam je potrebna pomoć.

Od sinoć niko iz opština Tivat i Kotor nije došao da nas posjeti. Djeca su gladna, žedna, nemo gdje spavati. Sinoć smo spavali kod najbližih. Izgorelo nam je sve što smo imali. Inače, ovo je bio privremeni smještaj koji nam je dala svojevremeno Opština Kotor na šest mjeseci. Tu smo već devet godina, obećali su nam pomoći li do danas ništa nije urađeno “ – kazao je za naš portal Mustafa Sadrija predstavnik Roma, Egipćana i Aškalija.

U uslovima koji nisu bili dostojni za život, imali su makar kakav takav krov nad glavom. Vatra koja se brzo razbuktala zbog jakog vjetra, uništila im je bukvalno sve.

Lovanja – zgarište i drva koja su bila spremljena za grijanje

Kako izgleda Lovanja dan poslije, koja se inače nalazi u blizini aerodroma na administrativnoj granici dviju najrazvijenih opština u Crnoj Gori, Tivta i Kotora, možete vidjeti na našim fotografijama.

Izvor:M.M

Najčitanije