15.3 C
Kotor

Slušaj online radio

U Baru održana 17. Maslinijada

17. Maslinijada foto R.Petrić

Bez obzira na hladno vrijeme, Stari Bar je ovog vikenda ugostio brojne posjetioce koji su došli na 17. Maslinijadu. Najveća domaća fešta od maslina otvorena je pozdravnim govorima predsjednika organizacionog odbora Sulja Mustafića, predsjednika Opštine Bar Dušana Raičevića i Radane Damjanović iz Ministarstva poljoprivrede, a potom je počeo kulturno – umjetnički i zabavni program u kojem su danas nastupili sarajevska “Divanhana”, etno grupa Zora, Padrino bend i KUD Jedinstvo.

Nagrade za najbolje održavane maslinjaka  fondacija “Miodrag Mili Martinović” dodijelila je Željku Đuroviću i Miloradu Jovanoviću, a porodica Laza i Seke Božović je nagrade za najbolje mlade zasade uručila MIlanu Markoloviću, Mahmutu Durakoviću i Sabriji Barjaktaroviću.

Nagrade za najbolje štandove dobili su Said Čantić, Jozo Pecović i Lazo Božović, a pohvaljeni su Ćazim Šabović, Mujo Asović, Etem Mujić, Redžep Kolar i Filip Jovović.

Zahvalnice organizatora dobili su AD Plantaže, Srednja stručna škola,  Neđeljko Knežević, Srednja ekonomsko ugostiteljska škola, Lazo Božović i Islamska zajednica Bar.

17. Maslinijada

Širom Starog Bara, svoje proizvode su izložili maslinari, pčelari, vinari, uzgajivači ljekovitog bilja i proizvođači zdrave hrane, a na štandovima je bila besplatna degustacija lokalnih specijaliteta.

Fešta se nastavlja sjutra, kada u zabavnom program nastupaju Akademija, Pljevaljski tamburaši , Kafanski biseri, Alen Asović i KUD Rumija.

/R.P./

Najčitanije