20.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Luka Kotor očekuje rekordnu godinu u poslovanju

Ljubo Radović – foto Mediabiro

Iz Luke Kotor izražavaju zadovoljstvo kada su u pitanju očekivanja od ljetnje turističke sezone. Kažu da, u finansijkom smislu, očekuju jednu od najuspješnijih godina u poslovanju, jer su kako je kazao Ljubo Radović, pomoćnika direktora za razvoj i marketing u Luke Kotor, nakon nekoliko godina u svoj portfolio povratili one djelatnosti koje im po zakonu pripadaju, kao što je upotreba lučke pilotaže.

“Kada je u pitanju prijem brodova, mi već godinama poslujemo na gronjem limitu, u brojkama, negdje oko 450 dolazaka i preko 500.000 putnika. Ove godine smo investirali 1.300. 000 eura za proširenje kapaciteta u Marinskom dijelu, kada je on proširen za nekih 300 odsto”, kazao je Ljubo Radović, pomoćnika direktora za razvoj i marketing u Luke Kotor.

Luka Kotor – foto Boka News

On je kazao da je kontrola ulazaka i izlazaka na gatove tehnološki modernizovana pomoću kartica koje dobijaju korisnici, a čitava marina je pod video nadzorom, uspostavljena je pokrivenosti marine wi-fi signalom za sve njene korisnike, a omogućeno je i on line bukiranje.

Najčitanije