11 C
Kotor

Slušaj online radio

Luštica Bay – ART događaji i posmatranje zvijezda 

Luštica Bay – ART događaji i posmatranje zvijezda

Amfiteatar i Piazza Centrale pozornica brojnih dešavanja svakog dana u Luštici Bay


Raznovrstan ljetnji kalendar čini Lušticu Bay središtem dešavanja na crnogorskoj rivijeri – predstave, koncerti i izvedbe međunarodnih festivala svakoga dana izvode se na različitim lokacijama novog grada na obali.

Promocija lokalnog nasljeđa tema je nastupa klape „Maris“ iz Kotora u subotu, 12. avgusta od 20:30 sati u amfiteatru u Marina naselju. Sedmočlana ženska klapa bavi se obradama i izvođenjem pop i mediteranske muzike. Ovom nastupu pridružena je izložba „Mare Ad Astra“ 12 umjetnilkih radova umjetnice Violete Beke Milovanović koja će početi u 19 časova.

Local Culture Pop-up Concert Klapa Maris

Ljubitelje zvijezda privući će posmatranje kiše meteora „Perseid Meteor Shower“ zakazano za 13. avgust  iz udobnih lejzi-begova na Marina plaži, uz hranu i piće koji se mogu poručiti u Marina Beach baru. Posjetiocima se savjetuje da instaliraju neku od besplatnih aplikacija koje predstavljaju realističnu mapu zvjezdanog neba kako bi mogli da prate kretanje u univerzumu tokom dogadjaja  i na taj način.

„Noviteti su uvijek bili zaštitni znak Luštice Bay, a ovog ljeta posjetiocima predstavljamo brojna nova dešavanja i raznovrsne sadržaje koji privlače publiku različitih životnih doba i afiniteta. Za nas je važno da njegujemo aktivan i zdrav životni stil, u kome će naći mjesta zdravo prirodno okruženje, sportske aktivnosti, probrana ishrana, bogat kulturni i zabavni život i, nadasve, lijepa druženja koja oplemenjuju i povezuju sve nas u zajednicu kojoj želimo da pripadamo“, izjavila je Sonja Banićević, supervizorka događaja u Luštici Bay.Ulaz na sve događaje je slobodan.

Najčitanije