11.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Luštica Bay – uzbudljiva završnica Lige u odbojci na pijesku

Luštica Bay

Uzbudljiva završnica takmičenja na terenima Centrale Luštica Bay obećava izuzetan doživljaj u kome podjednako uživaju takmičari i publika


Nakon prve i druge runde Luštica Bay Lige u odbojci na pijesku, koje su odigrane tokom avgusta mjeseca, turnir se bliži završnici – u subotu 3. septembra, na terenima za odbojku na pijesku naselja Centrale, održava se treća runda ovog popularnog takmičenja.

Finalni turnir se igra u formatu od 8 ekipa, po ‘knock-out’ sistemu. Pravo nastupa na finalnom turniru imaju finalisti kvalifikacionih turnira, dok organizator ima pravo da pozove još dvije ekipe po sopstvenom nahođenju, takozvani ‘wild card’. Timovi se nadmeću za nagradni fond od 500 evra po svakoj rundi i 1.000 evra za pobjedničku ekipu u finalu.

U prve dvije runde Lige u odbojci na pijesku publika je imala prilike da vidi pregršt uzbuđenja, bravuroznih poteza i neizvjesne borbe srčanih takmičara koji su izgarali na terenu za svaku loptu. Nadmeću se domaći i međunarodni timovi, a na svakom turniru učestvuje osam mješovitih timova sa po troje igrača.  Zbog velikog interesovanja, proširen je broj mjesta, pa je tako na drugom turniru lige učestvovalo 12 ekipa. Izvjesno je i da će na trećem turniru, koji je na programu u subotu, 3. septembra, biti više od 8 ekipa.

„Sa velikim entuzijazmom organizujemo međunarodnu Luštica Bay Ligu u odbojci na pijesku i ponosno možemo reći kako se naš turnir razvija i za kratko vrijeme prerasta u ozbiljno takmičenje. Na ovaj način popularišemo jedan prelijep sport koji zaista pruža uživanje i takmičarima i gledaocima, a istovremeno naša destinacija dokazuje da ima kapacitete i organizacione sposobnosti da ugosti velika sportska takmičenja na međunarodnom nivou“, “, izjavila je Sonja Banićević supervizorka događaja u Luštici Bay. Banićević je inače nekada profesionalno igrala odbojku, te je ovo samo još jedna potvrda o renomeu i izuzetnosti LB odbojkaske lige

Luštica Bay

Raspored takmičarskih ekipa je određen prije početka turnira, a mečevi se igraju na 21 dobijen poen odnosno jedan set. Svaki tim ima kapitena i dvoje igrača. Publiku očekuje druženje i dobra zabava, a neće izostati ni zanimljiva iznenađenja. Program počinje u subotu 3. septembra, od 16 sati, na terenima Centrala Luštica Bay.

Odbojka na pijesku godinama unazad stiče sve veći broj poklonika i postaje jedan od najpopularnijih sportova u svijetu. U Crnoj Gori ovaj sport takođe privlači sve više takmičara različitih uzrasta, kako rekreativaca tako i aktivnih sportista. Prošle godine je održan prvi Luštica Bay Turnir u odbojci na pijesku, na kome je učestvovalo 32 takmičara, a na kraju su proglašene tri najbolje ekipe.

Najčitanije