22 C
Kotor

Slušaj online radio

Luštica Bay započela projekat rekonstrukcije pedijatrijskog odjeljenja Doma zdravlja Tivat

Pocinje renoviranje DZ Tivat

Kompanija Luštica Development započela je pripremne radove na rekonstrukciji pedijatrijskog odjeljenja Doma zdravlja Tivat. Odjeljenje pedijatrije će biti u cjelosti renovirano, uz opsežne građevinske radove, preuređenje enterijera i zamjenu mobilijara. Jedan od najvećih i najodgovornijih projekata podrške lokalnoj zajednici koji će kompanija realizovati u ovoj godini trebalo bi da bude završen za dva mjeseca, pod uslovom da vremenske okolnosti budu dobre za izvođenje radova, te da izostanu bilo kakve nepredviđene situacije.

„Poslije dužeg vremena u našoj ustanovi će započeti radovi na renoviranju prostorija dječjeg dispanzera. Kompanija Luštica Bay je za ovu svrhu izdvojila značajna sredstva i omogućila Domu zdravlja da unaprijedi, infrastrukturu pomenutog odjeljenja, uslove rada i kvalitet servisa našim najmlađim sugrađanima. Kao i mnogo puta do sada, Luštica Bay je pokazala socijalnu odgovornost i spremnost da kroz ovakve projekte pomogne lokalnoj zajednici u momentima kada je to najpotrebnije“, saopštila je direktorka Doma zdravlja Tivat Danica Stevović.

Luštica Development nedavno je predstavila Službu za hitne intervencije u okviru koje funkcioniše i ambulanta sa tri doktora i tri medicinska tehničara a usluge su dostupne svim stanovnicima područja.

„Zdravlje svakog mještanina je najveći kapital zajednice. Nakon što smo formirali Službu za hitne intervencije sa medicinskim timom, za nas je veoma važan i nastavak ulaganja u zdravstveni sistem u vidu rekonstrukcije pedijatrijskog odjeljenja Doma zdravlja Tivat. Kao jedan od najvećih investitorskih projekata u Crnoj Gori, Luštica Development aktivno učestvuje u razvoju grada i njegovih institucija i službi, i to ne samo novcem, već i inicijativnom, vremenom i znanjem naših zaposlenih koji su aktivni članovi zajednice“, istakla je menadžerka za korporativno poslovanje i projekte u Luštici Bay Maša Radulović.

Prema njenim riječima, učešće u razvoju tivatske i bokokotorske zajednice u kojoj živimo i djelujemo, je primarna vizija od samog početka stvaranja integrisane internacionalne zajednice Luštica Bay.

„Gradimo i razvijamo jedan novi grad na samoj obali, poštujući i valorizujući  identitet, kulturno i istorijsko nasljeđe i tradiciju Boke Kotorske i Crne Gore“, dodala je Radulović.

Realizacijom projekta izgradnje grada Luštica Bay, kompanija Luštica Development je aktivno uključena u razvoj lokalne zajednice Radovića i Tivta, kroz društveno-odgovorno djelovanje i podršku zdravstvenim, obrazovnim, kulturnim i sportskim institucijama, ali i aktivnu valorizaciju kutlurnog i istorijskog nasljeđa Boke Kotorske na samoj destinaciji.

Najčitanije