23.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Maddocks zainteresovana za unapređenje turističke ponude Budve

PREDSJEDNIK OPŠTINE BUDVA MARKO CAREVIĆ SASTAO SE SA BRITANSKOM AMBASADORKOM KAREN MEDOKS

Britanska ambasadorka, Karen Maddocks, posebno je zainteresovana za razvijanje i unapređenje turističke ponude Budve, broj gostiju iz Velike Britanije i mogućnosti povećanja turističkog prometa sa tog tržišta.

Ona se sastala sa predsjednikom Opštine Budva Markom Carevićem, koji je upoznao Maddocks sa političkom, ekonomskom i društvenom situacijom u toj opštini, prioritetima, kao i o glavnim razvojnim projektima i budućim planovima za unapređenje te lokalne samoupave.

Maddocks je, kako se navodi u saopštenju Opštine Budva, posjetila i Turističku organizaciju Budve, gdje se susrela sa direktorom Nemanjom Kuljačom, koji je ovom prilikom upoznao ambasadorku sa turističkom ponudom Budve, prirodnim ljepotama, smještajnim kapacitetima, kalendarom manifestacija, promotivnim aktivnostima, kaoi potencijalom aktivnog turizma na budvanskoj rivijeri.

On je upoznao Maddocks sa turističkim kretanjima u periodu prije početka pandemije virusa kovid-19 i nakon, posebno kada su u pitanju dolasci i noćenja gostiju iz Velike Britanije, zatim planiranim projektima koji se odnose na unapređenje turističke ponude i valorizaciju kulturne baštine, ali i izazovima u vremenu pandemije.

PREDSTAVNICI TURISTIČKE ORGANIZACIJE BUDVE SE SASTALA SA BRITANSKOM AMBASADORKOM KAREN MEDOKS

Maddocks se zahvalila na prijemu i izrazila posebno interesovanje kada su u pitanju razvijanje i unapređenje turističke ponude Budve, budvansko zaleđe, broj gostiju iz Ujedinjenog Kraljevstva i mogućnosti povećanja turističkog prometa sa ovog tržišta.

Kako je istakla, Maddocks će rado promovisati turističku ponudu Budve i ovo tržište drugim britanskim turistima.

Ispred Opštine Budva sastanku su takođe prisustvovali i šef kabineta Nikola Jovanović i sekretarka Sekretarijata za lokalnu samoupravu, Nevenka Božović Jovović.

Izvor:Mina

Najčitanije