23 C
Kotor

Slušaj online radio

“Made In New York Jazz Festival” 16. juna u Tivtu

jazz-poster

Premijerni koncert Osmog “Made In New York Jazz Festival”-a biće održan danas u 21 sat na Synchro sceni Porto Montenegra, na kome će zvijezda večeri biti legendarna Dee Dee Bridgewater. Festival u Tivtu i Podgorici, u strateškom partnerstvu sa kompanijom Porto Montenegro, priređuje kompanija “Rabbit Records”, od 15. do 18. juna.

Poznat po svojoj impresivnoj listi svjetski poznatih muzičara koji se okupljaju da sviraju na večeri zvijezda, festival će i ove godine nastaviti tu tradiciju. Tu su bubnjar Dennis Chambers, kontrabasisti Santi Debriano i Alexis Baro vokalistkinja Ashley Pezzotti,  , pijanisti Aaron Goldberg, Vasil Hadžimanov i Vladimir Maraš, saksofonista Yaacov Mayman, te gitaristi Šule Jovović i Goran Potić.

Festival će ugostiti dvije specijalne gošće, legendarnu trostruku dobitnicu Gremi nagrade, TONY nagrade, UN ambasadorku dobre volje, ASCAP šampiona i NEA džez majstora, Dee Dee Bridgewater, kao i regionalnu zvijezdu sa Balkana, Biseru Veletanlić. Glavni događaji biće odigrani na tri lokacije:

  • Jun 15: Sejdefa Jazz Club, Podgorica (Leb i Sol)
  • Jun 16: Synchro stage, Porto Montenegro, Tivat (Premijerni koncert festivala)
  • Jun 17: Sejdefa Jazz Club, Podgorica (Vasil Hadžimanov Band)
  • Jun 18: The Capital Plaza atrium, Podgorica (Završni koncert festivala)

Osnivač “Made In New York Jazz Brand”-a, Majkl Brovkin (Michael Brovkine), dijeli svoje uzbuđenje zbog ovogodišnjeg događaja: “Oduševljeni smo što dovodimo osmi po redu “Made in New York Jazz Festival” u Crnu Goru. Festival nastavlja da raste svake godine i vjerujemo da će ovogodišnja postavka svjetskih talenata istinski oduševiti publiku i omogućiti nezaboravno iskustvo ljubiteljima džeza iz regiona i cijelog svijeta. Posvećenost Porto Montenegra i Rabbit Records-a produkciji “Made In New York Jazz Festivala”, pokazuje njihovu predanost obogaćivanju lokalne zajednice i njegovanju umjetničkog talenta u regionu”.

Vladimir Maraš, direktor “Made In New York Jazz Festivala”, izrazio je svoj entuzijazam zbog predstojećeg događaja: “Ovogodišnji “Made In New York Jazz Festival” u Crnoj Gori zamišljen je kao izvanredno slavljenje muzike i spajanje raznolikih postavki nevjerovatnih umjetnika. Sigurni smo da će ovogodišnji festival prevazići očekivanja i ostaviti nezaboravan utisak na sve one koji posjete naše programe.”

“Made In New York Jazz Festival” postao je za osam godina  značajan kulturni događaj ne samo u Crnoj Gori, već i na Balkanu. “Made In New York Jazz Festival” ponosi se što je prikazao raznolik i internacionalan spoj izvođača, spajajući legendarne umjetnike iz Amerike, specijalne goste iz cijelog svijeta i talentovane regionalne muzičare.

Najčitanije