23.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Mala fešta od naranče – Donatorska slatka trpeza 4. februara

Mala fešta od naranče

Osma Mala fešta od naranče će se održati 4. februara u centru Herceg Novog od 10 do 16 sati.


“Mala fešta od naranče je prva iz ciklusa Stađunskih fešti koju organizuje Udruženje Ruke od februara 2015. a ove godine je najavljeno preko sedamdeset izlagača na Donatorskoj slatkoj trpezi, izložbi rukotvorina i domaćih proizvoda, radionica za djecu na temu naranče.

Orange party u Kantinu 65 zakazan je za subotu veče u 20 sati, za dobar stimung uz sweet blues, jazz & rock pobrinuce se Drasko i Oleg. Ove godine organizujemo i mali perfomans o oživljavanju divlje naranče” – kazala je za naš  portal Milina Kovačević iz NVU Ruke.

Tema za torte je naravno naranča – plod koji nas inspiriše i liječi od novembra do februara.

“U akciji će nam se, prema dobrom iskustvu iz prethodne godine, pridružiti srednjoškolci sa profesorima da pomognu oko prodaje torti, a u pakovanju i degustaciji koristimo ekološku ambalažu, ostajući na liniji na kraju koje je cilj da budemo Zero Waste organizacija u cijelom nizu Stađunskih fešti“ – poručila je Kovačević.

Prodaja torti na komad i otkup doniranih torti. Torte su kreacije hercegnovskih restorana, poslastičarnica, hotela i gastro entuzijasta. Prikupljena sredstva namjenjena su za NVO „Nova šansa u Novom” koja se bavi pružanjem raznih vidova pomoći licima sa invaliditetom.

Mala fešta od naranče 2019.

Iz NVU Ruke podsjećajući da su donatori, ne samo oni koji torte prave, nego i oni koji na dan fešte dođu da otkupe parče ili dva za taj dan ili više za cijeli vikend, porodicu ili preduzeće.

Najčitanije