15.5 C
Kotor

Slušaj online radio

Mala fešta od naranče imaće dva izdanja…

Mala fešta od naranče – srednjoskolci

U vrijeme kada je trebalo da počne prva od četiri stađunske fešte koje tokom godine organizuje NVU RUKE, Mala fešta od naranče počela je i kiša. Izlagači koji su stigli iz drugih gradova Crne Gore pa ali i iz Hercgeg Novog razilazili su se polako,  a organizatori su odlučili da  program odgode i  realizuju samo planiranu  licitaciju torti, i to pod krovom Gradske kafane, koja je tradicionalno dobar domaćin ovoj manifestaciji.

Prihod od prodaje torti namenjen je za NVO “Nova šansa” u Herceg Novom. Dobra volja i istrajnost organizatora ali i donatora, a bilo ih je trideset, kao da su i vremenske prilike preokrenuli. Oblaci su se razišli, kiša je stala pa su učesnici fešte najuporniji učesnici zainteresovanim mještanima i gostima ipak ponudili uz svoje rukotvorine, nakit, slike, ukrasne i upotrebne predmete ali i zdrave plodove novske prirode, masline, maslinovo ulje, domaće džemove, sokove, suhomesnate proizvode…

Mala fešta od naranče

– Zbog neočekivano lošeg vremena, bili smo prinuđeni da odgodimo Izložbu domaćih proizvoda i rukotvorina koja je planirana duž glavne, Njegoševe ulice, a o novom terminu obavjestićemo izlagače, sugrađane i goste. U Gradskoj kafani smo realizovli licitaciju doniranih torti, a naši sugrađani i kompanije na najbolji način su odgovorili na naš poziv da otkupe torte čija se cijena kretala od 25 do 80 eura. Skoro sve torte su otkupljene već oko podneva kao cijele ili na parče, rekla nam je Milina Kovačević iz NVU Ruke.

Mala fešta od naranče

Učenici Ugostiteljske škole i Preduzetnici SMŠ “Ivan Goran Kovačić” su na visini zadatka koji smo im povjerili, a takve saradnje sa zajednicom su za nas dragocjene. Nadamo se da su i njima korisne, bio je komentar Miline Kovačević.

Maja Erenji Hare-Brown je podsjetila je da će večeras u Kantini 65 biti održana Orange party kao što je i planirano.

Draško Đukić i Oleg Dudchenko nastupiće od 20 sati, a biće i delicija od naranče.

Mala fešta od narače – foto Milan Dobrilović – Boka News

O novom terminu Male fešte od naranče koja će neplanirano imati dva izdanja organizatori će na vrijeme obavijestiti učesnike koji su sa mnogo razumijevanja pristali na odgađanja manifestacije,  uz pohvale za dosada organizovane fešte za koje kažu da su uvijek odlično posjećene, organizatori i domaćini izuzetno ljubazni, a druženja nezaboravna.

Najčitanije