17.4 C
Kotor

Slušaj online radio

Morsko dobro ne isključuje mogućnost da oni organizuju trajekti prevoz Kamenari – Lepetane

Tivat – trajekt – foto mikophotography montenegro

Nakon najave premijera Dritana Abazovića da će na narednoj sjednici Vlade staviti van snage zaključak kojim je Pomorskom saobraćaju, biznismena Dejana i Dušana Bana i Željka Mihailovića, dato upravljanje trajektnom linijom Kamenari-Lepetane, iz Morskog dobra ne isključuju mogućnost da oni organizuju prevoz do dodjele koncesije.

Nakon skoro godinu od kada je pokrenuta, ponovo je aktuelna priča o raskidanju ugovora o trajektnom prevozu sa Pomorskim saobraćajem koji već petu godinu bez koncesije održava liniju Kamenari-Lepetani.

– Posao ko dobije, ako hoćete i preduzeće koje se sad bavi time, ako bude prvorangirani ponuđač, ali nikako pod dosadašnjim uslovima – kazao je za TVCG predsjednik Upravnog odbora Morskog dobra Blažo Rađenović.

Pomorskom saobraćaju je 15-godišnja koncesija istekla još 2018. godine, a naredne godine aneksom produžena na neodređeno – sve do dodjele nove. Po tome su obavezni da Morskom dobru vrate četiri odsto od svake prodate karte, što je oko 200.000 EUR godišnje.

Lako je izračunati da trajektima cirkulišu milioni, a mnogi bi se rado uključili u taj posao.

– Mi ne znamo da neko ima trajekte, ali postoje sigurno preduzeća koja bi vidjela interes u ovom poslu. Za veoma kratki period, ovaj posao bi i kratkoročno bio isplativ, a kamoli dugoročno – kazao je Rađenović.

Prema podacima iz dostupnih finansijskih izvještaja, Pomorski saobraćaj je u posljednjih osam godina ostvario ukupan profit od 13,7 mil EUR. Negativan poslovni rezultat kompanija je imala samo u kovid godini, dok su ostalih ostvarivali čist profit koji se kretao od 1,66 mil EUR u 2015. do 2,46 miliona u 2019.

Izvor:RTCG
Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije