7.6 C
Kotor

Slušaj online radio

Mali admiral Bokeljske mornarice Josip D. Vukašinović

 

Josip Vukašinović mali Admiral

“Na današnjoj svečanoj sjednici  Admiralata i Upravnog odbora Bokeljske mornarice Kotor, za malog admirala Bokeljske mornarice  izabran je  Josip Denisa Vukašinović iz Kotora.

Josip je rođen 06. septembra 2012. godine u Kotoru. Učenik je 6-og razreda Osnovne škole „Njegoš“ u Kotoru.  Član je  „VPK Primorac“ iz Kotora, sa kojim je osvojio više medalja na vaterpolo turnirima u CG i regionu. Pohadja kurs italijanskog jezika i vjeronauku.

Od malih nogu Josip je pratio nastupe Bokeljske mornarice i učio važnost tradicije koja traje više od 1200 godina. Odgajan u familiji koja je godinama usko povezana sa djelovanjem Bokeljske mornarice, svjestan je njene važnosti i velike časti koja mu se ukazuje izborom za malog admirala. Otac, Denis Vukašinović, dugogodišnji je član Bokeljske mornarice, po činu časnik a u prošlom mandatu kapetan, komandir Kotorskog odreda. Trenutno je  u mandatu predsjednika Bokeljske mornarice Kotor. Majka, Milica Vukašinović, nastavnica predškolskog vaspitanja, redovno prati sve aktivnosti Bokeljske mornarice I doprinosi razvoju duha očuvanja tradicije.

Josip kao mali admiral će prvi javni nastup imati 27. januara kada će, odjeven u odoru Bokeljske mornarice, izgovoriti tradicionalne lode sa lođe katedrale Sv. Tripuna.”

Najčitanije