13 C
Kotor

Slušaj online radio

Mamula Island otvara vrata za posjete u drugoj polovini septembra

Ostrvo–hotel Mamula Island – Foto PR Centar

Ostrvo–hotel Mamula Island u Herceg Novom u drugoj polovini septembra otvoriće vrata za posjete mještana i u naredna dva mjeseca, kroz kulturne događaje, organizovane ture i obilaske, predstaviće ponudu destinacije svim građanima Crne Gore.

To je saopštio generalni menadžer Mamula Island Hening A. Šaub (Henning A. Schaub).

“To će biti prvi posjetioci nakon pažljive rekonstrukcije i transformacije stare austrougarske tvrđave u butik hotel sa pet zvjezdica, i prilika da se predstavi naša vizija da stvorimo ekskluzivni boutique hotel & spa, čuvajući i obnavljajući bogato nasljeđe crnogorske kulture i istorije koju pamtimo sa dostojanstvom, u autentičnom ambijentu koji pruža jedinstvenu oazu gostoprimstva za naše goste, u svim godišnjim dobima“, kazao je Šaub.

Prema njegovim riječima, od polovine ovog mjeseca, Mamula Island će biti mjesto organizovanja manjih kulturnih događaja, susreta sa domaćim umjetnicima i kulturnim radnicima, javnim ličnostima i uopšte mještanima prvenstveno Herceg Novog i Boke.

„To je dio svojevrsne pripreme za početak komercijalnog rada i naše namjere da najprije laokalnoj zajednici predstavimo sve faze obnove destinacije ali i ponudu koju smo kreirali“, dodao je Šaub.

Zahvaljujući rekonstrukciji uz puno poštovanje konzervatorskih principa, utvrđenje iz 19.vijeka i kulturni spomenik osvijetljen je prvi put u svojoj 170-godišnjoj istoriji.

Ostrvo–hotel Mamula Island – Foto PR Centar

On je rekao da je osvjetljavanjem ostrva istaknuta impresivnost i graditeljsko savršenstvo Mamula islanda, kao i da je ovaj trenutak posebno značajan kako bi simbolizovao početak neke nove i svjetlije perspektive Mamule.

„Ponosni smo na priliku da njegujemo autentični duh i bogatu kulturnu, umjetničku i istorijsku baštinu ostrva Mamula“, dodao je Šaub.

Prema njegovim riječima, Mamula Island tim želi da stvori jedan novi svijet na ostrvu, daleko od svakodnevnog života, kao mjesto koje se može posjetiti u svim godišnjim dobima i prepustiti se individualizovanom iskustvu gostoprimstva.

Šaub je dodao da je rekonstrukcija i transformacija ostrva Mamula u hotel & spa centar bila veliki izazov na različitim nivoima, ali da je realizovana odgovornom primjenom svih propisa i konzervatorskog projekta koji potpisuju vrhunski stručnjaci iz te oblasti.

“Postojala je tanka linija između poštovanja i zaštite vrijednih dobara koje ovo mjesto može ponuditi i poštovanja osjećaja i uspomena koje ostrvo ima u svom nasljeđu. Naša je vizija bila da pretvorimo istorijsku tvrđavu izuzetne ljepote, izgrađenu prije 169 godina, u hotel koji će oslikavati savremeni stil života, čuvajući njenu arhitektonsku autentičnost i istovremeno ponovno uspostavljajući ovu poziciju kao orijentir na ulazu u Bokokotorski zaliv, a pritom stvarajući jedan holistički koncept za naše goste koji predstavlja novitet u regionu”, naveo je Šaub.

Ostrvo–hotel Mamula Island –  Henning A. Schaub – Foto PR Centar

Kako je zaključio, ponuda muzeja, restorana, spa centra i raznovrsnih događanja biće otvorena i za lokalne posjetioce, što predstavlja važan dio njihovog pristupa uključivanju lokalne zajednice, razvoju dijaloga i razmjene iskustava.

Mamula Island je butik hotel sa pet zvijezdica, nastao restauracijom tvrđave iz 19. vijeka u sofisticirani hotel & spa sa 32 sobe i apartmana, sa holističkim spa centrom, plažom, bazenima, restoranima i barovima. U okviru hotela se nalazi istorijsko-memorijalna galerija koja će čuvati uspomenu na cjelokupan istorijat ovog mjesta koji obuhvata i mračno poglavlje tokom Prvog i Drugog svjetskog rata.

Destinacija će u predstojećem periodu biti predstavljena i eminentnim evropskim stručnjacima za restauraciju, konzervaciju i arhitekturu i prestižnim svjetskim medijima.

Izvor:PR Centar

Najčitanije