16.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Manifestacija Open air Cinema u Herceg Novom – 30 filmova pod vedrim nebom na različitim lokacijama u gradu

FORTE MARE

Bioskop na otvorenom odnosno “Open air Cinema” nova je manifestacija koju organizuju TO Herceg Novi i kompanija Star Media iz Beograda. U narednih 30 dana, uz besplatan ulaz, Novljani i gosti imaće prilike da na raznim lokacijama uživaju u bioskopskim izdanjima od najnovijih blokbastera, preko dječijih izdanja do filmskih klasika.

Program “Pod zvijezdama sa filmskim zvijezdama” počeo je danas danas na plaži “Žalo” na Škveru, svečanim otvaranjem i projekcijom filma “Official competition”, čija je premijera održana u martu, a u kojem glavne uloge tumače Antonio Banderas i Penelope Kruz.

Projekcije filmova tokom narednih 30 dana biće organizovane na više lokacija u Herceg Novom, saopšteno je na konferenciji za novinare.

Prema riječima vd direktora lokalne TO, Đorđa Stanojlovića, manifestacija je oslonjena na Herceg Novi koji je prepoznat kao porodična destinacija.

– U tom kontekstu htjeli smo da kreiramo nove sadržaje i novu turističku vrijednost, koja će izdići turističku i kulturnu ponudu grada, kao neizostavan dio aranžmana, koji je bitan za Herceg Novi kao turističko mjesto – navodi on.

Uz obogaćivanje ponude, ovaj projekat će oživjeti određene dijelove grada, koji nisu bili u fokusu programskih sadržaja, uz to revitalizovaće i bioskopsku scenu, kazao je Stanojlović i dodao da je intencija bila da manifestacija bude završena uoči Filmskog festivala.

Direktorica kompanije Star Media, Valentina Katić, kazala je da je Open air cinema manifestacija koja je započeta prije sedam godina, a jedna je od najposjećenijih u Beogradu.

– Potrudili smo se da repertoar koji ćemo donijeti u Herceg Novi budu svjetske premijere, odnosno filmovi koji još uvijek nisu emitovani kod nas. Kako bismo se svi vratili u vrijeme dobre muzike i filmova, otvaranje ćemo da začinimo jednim sjajnim filmom, a u pitanju je “Official competition”, sa Penelopom Kruz i Antoniom Banderasom – kazala je ona.

Katić je najavila projekcije za narednih pet dana, a u programu su još i koncert ABBA tribjut benda u srijedu u Gradskoj luci Škver u 22:30, nakon svečanog otvaranja i projekcije prvog filma, zatim “Chase” sa Džerardom Batlerom u glavnoj ulozi u četvrtak 21. jula na Trgu Nikole Đurkovića, a na toj lokaciji biće prikazana i tri filma za djecu “Ričard Roda” 22. jula, “Wolf and the white lion” 23. i “School of magical animals” 24. jula. Sve projekcije su u 21 sat.

Projekcije će biti organizovane na plažama, po trgovima, u parkovima, informisala je Katić.

– Za sada nam je kapacitet od 100 stolica, ali ono što svi mnogo više vole je ćebence, da sjednu na pod i zaista uživaju u filmu, a to je ono što je još ljepše, jer je publici pružena sloboda da sami sebi kreiraju mjesto za gledanje – kazala je ona.

TO Herceg Novi i Star Media započeli su pregovore o realizaciji ovog projekta za vrijeme Sajma turizma u Beogradu, podsjetio je Stanojlović.

– Kao neko ko je iz ove branše i kao ljubitelj sedme umjetnosti i dramskog stvaralaštva, od srca sam prihvatio i preuzeo tu ideju. A zahvaljujući Izvršnom odboru TO, koji je prepoznao projekat, uspjeli smo da donesemo ovu manifestaciju u Herceg Novi – kazao je on.

Kako je istakao menadžer, Dalibor Vuković, Turistička organizacija, koja brine o imidžu destinacije, uvijek vodi računa o tome da privreda ima koristi od manifestacija.

– Istraživanja koja smo sprovodili prethodnih godina pokazala su da turisti percipiraju Herceg Novi kao porodičnu destinaciju. Mi imamo obavezu da taj imidž održavamo i gradimo. Ove godine kroz manifestacije koje smo imali tokom Uskrsa, a koje su se pokazale kao fenomenalne, kao i kroz ovu sada “Open air cinema”, želimo da nastavimo tu tradiciju – poručio je on.

Ukoliko se bioskop na otvorenom pokaže kao dobar potez, u Turističkoj organizaciji nadaju se da će prerasti u tradicionalnu manifestaciju.

Izvor:RTHN

Najčitanije