8.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Manji požar u Krtolima – gorelo na potezu prema kupalištu Plavi horizont

Požar – Krtoli

U ranim jutranjim satima danas je izbio požar u Krtolima kod Tivta, na lokalitetu Bičepolje u blizini spajanja Mr1 i MR2 saobraćajnice za kompleks Luštica Bay.

Prema riječima Ivana Starčevića,  člana uprave Dobrovoljnjog vatrogasnog društva “Krtoli” iz Radovića, požar su vatrogascioma oko 2.30 časiova prijavili savjesni građani. Vatra je zahvatiula makiju i nisko rastinje na potezu prema kupalištu Plavi horizont, prijeteći da se proširi na obližnju gustu borovu šumu.

Dežurna ekipa DVD “Krtoli” je odmah intervenisala, lokalizovala požar i spriječila njegovo širenja, a vatra je u potpusnosti ugašena nakon dva sata.  U intervenciji je učestvovalo devet dobrovoljnih vatrogasaca iz Krtola sa dva protivpožarna i jednim terenskim vozilom. Izgorelo je stotinjak kvadrata makije i nije bilo veće materijalne štete.

“Opravdano se sumnja, obzirom na lokaciju izbijanja požara da je isti podmetnut.”- istakao je Starčević pozivajući sve građane da budu oprezni i klone se aktivnosti koje bi mogle izazvati izbijanje požara u aktuelnim vrlo povoljnim uslovima za širenje vatre – velikoj suši i vjetru koji često duva.

Izvor:S.L.

Najčitanije