16.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Maškarada pobjednik 14. Međunarodnog karnevala u Leskovcu

Maškaradi nagradu uručuje gradonačelnik Leskovca

NVU Maškarada Tivat proteklog vikenda je učestvovalo na 14. Međunarodnom karnevalu u Leskovcu sa maskom Ljepotica i zvijer. U konkurenciji 37 karnevalskih grupa iz desetak zemalja, čak iz Egipta i Indonezije, prema odluci međunarodnog žirija Maškarada je osvojila nagradu za najbolju karnevalsku grupu, što je čini pobjednikom ovogodišnjeg karnevala.

„Publika na tri bine, na kojima je bilo predstavljanje grupa, jasno je iskazivala oduševljenje našom maskom koja je i ovaj put pokazala da nema konkurenciju, uz performans koji nikog ne ostavlja ravnodušnim. Ovaj put nam je međunarodni žiri, u velikoj i ozbiljnoj konkurenciji, dodijelio priznanje koje Maškaradu svrstava u sami vrh karnevalskih grupa regiona. Veoma smo srećni što se kvalitet rada našeg udruženja prepoznaje daleko izvan granica Crne Gore” saopštavaju iz Maškarade.

Maškarada – najbolja karnevalska grupa

Gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović, koji je inače i predśednik FECC za Srbiju, upriličio je svečani prijem za predstavnike Federacije Evropskih Karnevalskih Gradova i predstavnike karnevalskih grupa. Delegacija Maškarade na čelu sa menadžerom međunaronog karnevala u Tivtu Goranom Božovićem razmijenila je sa organizatorom prigodne poklone, a Božović je bio i član međunarodnog žirija na đečijem karnevalu održanom dan prije međunarodnog.

„Maškarada ponovo potvrđuje da je jedan od najboljih ambasadora Tivta i Crne Gore u inostranstvu. Ove godine smo bili jedini predstavnici Crne Gore i uz ovaj uspjeh sigurno smo dostojanstveno predstavili i Tivatski karneval, i naš grad, ali i našu državu” naglašavaju iz Maškarade.

Najčitanije