8.7 C
Kotor

Slušaj online radio

Međunarodni sajam “Trg od knjige” od 21. do 28. jula u Herceg Novom

Herceg Novi – foto TO HN

Međunarodni sajam knjiga “Trg od knjige” održaće se od 21. do 28. jula na Trgu Belavista u Herceg Novom, a moto 20. izdanja je misao Stivena Kinga: “Knjiga je jedinstveni oblik prenosive magije”.

Pozdravnu riječ na otvaranju u četvrtak imaće predsjednik Opštine Stevan Katić, a književnik Muharem Bazdulj održaće besjedu pod nazivom “Ivo Andrić: Život u dvanaest mjeseci: biografski kroki”.

Tokom osam sajamskih večeri poštovaoci pisane riječi imaće priliku da uživaju u kvalitetnom i raznovrsnom programu, kao i da pronađu knjige za sebe.

Na Sajmu će biti predstavljena nova izdanja, a u okviru prodajno-izložbenog dijela učestvovaće preko trideset izdavača iz zemlje i regiona. Autori i izdavači iz Boke Kotorske, kao i prethodnih godina, imaće mogućnost da predstave svoja izdanja na štandu Bokeljskog izdavaštva. Tradicionalno će biti dodijeljene nagrade: Najljepša knjiga, Najbolja edicija, Izdavački poduhvat godine i Najljepša dječija knjiga. I ove godine organizatori Sajma su Sekretarijat za kulturu i obrazovanje Opštine Herceg Novi i JU Gradska biblioteka i čitaonica Herceg Novi. Pokrovitelji su Opština Herceg Novi i Turistička organizacija Herceg Novi, a sponzori Institut Igalo, hotel Play Igalo, RTV Herceg Novi, dnevne novine Dan, JadranBoka Herceg Novi i Adria TV Podgorica.

Radno vrijeme Sajma je od 19 časova do ponoći. Večernji programi počinju u 21 čas, sa izuzetkom programa za djecu koji počinju u 20.30. Ulaz za sve programe i prodajni dio Sajma je slobodan.

Kompletan program 20. MSK Trg od knjige možete preuzeti ovdje, a bilten manifestacije ovdje.

Najčitanije