23.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Mikijelj: Prihodi od trajektne linije preko 8.1 miliona eura, trajekt 30. avgust najbolji poslovni poduhvat

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom održalo je danas press konferenciju za povodom godinu dana od početka upravljnja trajektnom linijom Lepetane – Kamenari.

“Upravljanje trajektnom linijom Kamenari – Lepetane je primjer kako efikasna i transparentna državna uprava može znatno povećati efikasnost i profitabilnist javnih preduzeća. Takođe, cio postupak oko vraćanja trajekta u vlasništvo države je pokazao koliko du bile jake, gotovo nepobjedive kriminalne i tajkunske sprege bivšeg korumpiranog režima Mila Đukanovića. Svi se sjećamo medijske hajke kroz koju smo moj tim i ja prošli. Svaki naš korak u ovom poslu je bio propraćen dotad neviđenim napadima, čak i na naše porodice.

Ipak rezultati govore sljedeće:

Mi smo ostvarili prihod 8.1 miliona eura za godinu dana;

Tajkuni Mila Đukanovića su davali sitninu u državni budžet, 200 hiljada eura;

Zahvaljujući našoj, moram reći hrabrosti mi sada znamo da su od države godišnje krali najmanje 3.8 miliona eura;

Zato su napadi na mene i moj tim bili toliko bezočni i strašni – oduzeli smo DPS tajkunima 3,8 miliona eura godišnje;

Nismo tu stali – prije godinu dana nismo imali nijedan brod – za samo godinu dana mi imamo 8 brodova u našem vlasništvu.

Uvjeren sam da svi građani Crne Gore vjeruju da ćemo na jedan fenomenalan način odgovoriti narednoj ljetnoj turističkoj sezoni, imamo i ljudske resurse i kapacitete potrebne za realizaciju turističke sezone na najbolji način i uvjeren sam da će građani Tivta, Herceg Novog, ali i cijele Crne Gore u narednom periodu na jedan jasan način vidjeti korist i benefite od toga što sredstva sa ovog lokaliteta idu u budžet svih građana Crne Gore.

Nastavimo zajedno da gradimo bolju budućnost za našu zajednicu, građane i posjetioce naše obale” – poručio je direktor MD Mladen Mikijelj.

Trajekt “Ruka pravde” prevezao je 11.2270 vozila. Istakao je da su oba broda, i “Ruka pravde” i “30. avgust” dobri poslovni potezi, o čemu, kako ističe, najbolje govore brojke.

Ljetnji režim naplate karata počeo je 1. maja, dok je za građane Tivta i Herceg Novog cijena uvijek manja za 40 odsto. Iz Tivta je 510 korisnika povlaštenih karata, iz HN 1.140, dok je oko 500 karata za besplatan prevoz koji se odnosi na specajlne službe, poput vatrogasaca, policije, Hitne pomoći, kazao je rukovodilac sektora Goran Pejović i naglasio da se cijene karata neće uvećavati.

Kada je riječ o budućim projektima Morskog dobra, Mikijelj je najavio projekte značajne za građane Tivta, šetališta Belane i Donja Lastva – Lepetane, ali i ulaganja u sportsku infrastrukturu i sportske organizacije, kao i podršku Turističkoj organizaciji i manifestacijama koje se organizuju u Tivtu u iznosu od 80 hiljada eura.

“Realizaciju infrastrukturnih projekata smo dogovorili sa lokalnom samoupravom. Predviđeno je i dogovoreno da je ključan projekt u zoni morskog dobra, za ovu godinu, šetalište Belane, gdje smo dogovorili da prenesemo 400 hiljada eura lokalnoj samoupravi, a da lokalna samouprava realizuje taj projekat” – istakao je Mikijelj.

Press Morsko dobro – foto Mediabiro

Morsko dobro je raspisalo tender za izradu idejnog rješenja i glavnog projekta za šetalište od Donje Lastve do Lepetana.

“Ove godine ćemo završiti dugo čekanu dokumentaciju za šetalište Sveti Roko – Lepetane i uvjeren sam da ćemo već tokom ove godine krenuti sa realizacijom najvažnijeg projekta koji je vezan za opštinu Tivat koji je vrijednosti preko dva miliona eura”.

Najčitanije