23.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Milatović: Opština Tivat i HNV da iznađu riješenje da Dom bude stjecište očuvanja i njegovanja hrvatskog kulturnog nasljeđa

Milatović sa saradnicima posjeta HNV-a – foto PR služba Predsjednika CG

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović posjetio je danas sa saradnicima  Hrvatsko nacionalno vijeće Crne Gore. Na sastanku se razgovaralo o korištenju Doma kulture „Josip Marković“ u Donjoj Lastvi koji je obnovljen sredstvima hrvatske zajednice u Crnoj Gori

„Iskazao sam uvjerenje da će Opština Tivat i Hrvatsko nacionalno vijeće uspjeti da iznađu održivo rješenje, kako bi se omogućilo da i u budućnosti Dom kulture „Josip Marković“ bude stjecište očuvanja i njegovanja hrvatskog kulturnog nasljeđa u Boki Kotorskoj, kao istinskog dragulja, koji oplemenjuje i krasi našu zajedničku kuću Crnu Goru“ – rekao je predsjednik Milatović te istakao se o ovoj temi razgovaralo i u okviru njegovog  bilateralnog  posjeta Zagrebu te  izrazio želju i nadu da  se pitanje Doma kulture  uskoro riješi.

„Veoma sam zadovoljan posjetom predsjednika Milatovića i na njegovoj inicijativi da se razgovara o ovoj temi. Bitno je da je pokazan interes s najveće razine. Ovo je pitanje, koje ne treba opterećivati dvije države, već se treba riješiti na zadovoljstvo svih” – kazao je Zvonimir Deković, predsjednik HNV.

Milatović posjeta HNV-u – foto PR Predsjednika CG

Sastanku je prisustvovao predsjednik Opštine Tivat Željko Komnenović, koji je istakao da se o pitanju Doma kulture i ranije razgovaralo te da ovo pitanje ne treba biti kamen spoticanja, jer postoji dobra volja da se ovo pitanje riješi sistemski, zakonski i preko izmjene i dopune Zakona o državnoj svojini. Osvrnuo se na mogućnost zakupa na više godina, od dosadašnjih pet, kao i  davanje na dugoročni zakup u skladu s dogovorom i željama hrvatske zajednice,  cijeneći sve što je do sada urađeno u obnovu Doma.

Izvor:Hina

Najčitanije