21.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Milo Božović izabran za predsjednika Opštine Budva

Foto – Vuk Lajović

Na petoj sjednici Skupštine opštine Budva koja je održana danas po hitnom postupku glasovima 21 odbornika lokalnog parlamenta za predsjednika Opštine Budva u narednom četvorogodišnjem periodu izabran je Milo Božović, prenosi RTV Budva.

Sjednici je prisustvalo 29 od 33 odbornika SO Budva.

Odbrnici nijesu glasali o prvoj tački dnevnog reda, već je samo konstatovana ostavka dosadašnjeg predsjednika Opštine Mila Božovića.

Kada je druga tačka dnevnog reda u pitanju, uvodno obrazloženje dao je predsjednik SO Budva, Nikola Jovanović, koji je istakao i najvažnije detalje iz Božovićeve biografije, podsjetivši da je predlog da Božović bude predsjednik Opštine potpisalo 18 odbornika.

“Nama odbornicima Skupštine opštine predstoji da poštujući izbornu volju građana danas izaberemo gospodina Božovića za predsjednika Opštine. Uvjeren sam da je Budva pod njegovim vođstvom u sigurnim rukama i siguran sam da će ostvariti istorijske rezultate u rukovođenju lokalnom upravom u naredne četiri godine”, istakao je Jovanović.

Milo Božović, diplomirani ekonomista iz Budve. Rođen. 14.05.1977. godine u Kotoru
Oženjen, otac troje djece. Obavljao je funkciju menadžera Opštine Budva u periodu od 2017. godine do 2020. godine. Na parlamentarnim izborima za izbor poslanika u Skupštini Crne Gore koji su održani 30.08.2020. godine, izabran je za poslanika.

U toku obavljanja funkcije poslanika bio je član Odbora za međunarodne odnose i iseljenike, član Odbora za turizam, poljoprivredu, ekologiju i prostorno planiranje i zamjenik člana Stalne delegacije pri Interparlamentarnoj uniji (IPU).

Obavljao je funkciju predsjednika programskog Odbora RTV Budva od 2003. – 2005. godine. Bio je član upravnih odbora: „Mediteran reklame“ DOO i „Vodovod i kanalizacija“ DOO Budva.

U toku 2005. godine je obavljao funkciju v.d. direktora Plivački vaterpolo centar „Boka“.
U toku vršenja javnih funkcija u Opštini Budva, bio je član više komisija, savjeta i radnih tijela. U svim sazivima Skupštine Opštine Budva, u periodu od 2005. – 2020. godine, biran je za odbornika u Skupštini Opštine Budva.

Izvor:RTV Budva

Najčitanije