20 C
Kotor

Slušaj online radio

Mirko Vičević novi predsjednik Hrvatskog građanskog društva Crne Gore

Mirko Vičević – predsjednik HGDCG – foto Boka News

Novi predsjednik Hrvatskog građanskog društva Crne Gore (HGDCG)  je Mirko Vičević proslavljeni vaterpolista, tako su u srijedu odlučili članovi Upravnog odbora Društva.

Poznati vaterpolista Mirko Vičević, član Kuće slavnih vodenih sportova od 2022. godine, danas vaterpolo trener i Admiral Bokeljske mornarice Kotor, na funkciju predsjednika HGDCG izabran je na četiri godine.

Prema Statutu HGDCG svake četvrte godine predsjednik se bira iz reda članova Upravnog odbora.

„Nakon teškog proteklog perioda u kome se našlo Društvo, prije svega zbog korone, trudiću se da sa članovima Upravnog odbora i novog uredništva Hrvatskog glasnika nastavimo realizaciju naših projekata, prije svega obnovu Mandolinskog orkestra „Tripo Tomas“, opstanak i redovni kontinuitet štampanje Hrvatskog glasnika, kao i očuvanje tradicionalnog Tripundaskog bala koje društvo organizuje u sklopu Tripundanskih svečanosti. Nadam se da ćemo sa novim UO i članovima HGDCG uspjeti oživjeti stare projekte uz potporu država Crne Gore i Hrvatske “ – kazao je Mirko Vičević.

Podsjetimo, Mirko Vićević već je bio predsjednik HGDCG od 2011. do 2015. godine.

UO HGDCG 2023.

U predhodnom četvorogodišnjem mandatu HGD CG vodila je Rafaela Pina Lazarević.

Na prvoj sjednici novog UO HGDCG usvojen je plan rada i aktivnosti u narednom periodu, sa akcentom na očuvanju Društva.

Hrvatsko građansko društvo Crne Gore osnovano je 2001. godine i nevladina je i neprofitabilna udruga koja okuplja Hrvate, sa svrhom očuvanja i promoviranja kulturne baštine Hrvata u Crnoj Gori kao autohtonog naroda.

Najčitanije