9.7 C
Kotor

Slušaj online radio

Mještani Lepetana najavili blokadu saobraćaja da bi ubrzali donošenje DUP-a

Lepetane

Revoltirani zbog nedonošenja DUP-a, mještani MZ Lepetane najavili su protest i blokadu saobraćajnice za četvrtak, 3. novembar. Protest je najavljen “u pet do 12” u Ulici Luka, na početku tri trake iz pravca Tivta. Time će biti onemogućen saobraćaj ka trajektu.

Prema riječima predsjednika MZ Lepetane Đura Grubišića, blokada će trajati sat vremena, a to je jedini način da se skrene pažnja na dugogodišnje probleme građana tog dijela Tivta.

Grubišić je pozvao građane da im se pridruže i pomognu da se makar krene u izradu DUP-a Lepetane. U tu mjesnu zajednicu se, kako tvrdi, godinama nije ulagalo.

-Kad nema DUP-a, Opština Tivat ne može da realizuje nikakve značajne investicije u infrastrukturu tako da smo onemogućeni da imamo normalan život. Bukvalno nam remete kvalitet života nedonošenjem DUP-a poslednjih 20 godina. Pohvalio bih Opštinu Tivat koja je, kao i mi, bezbroj puta pisala ministarstvu i objašnjavala koliko je hitno i koliko je značajno da se taj DUP donese. Međutim, kao i mi, ostali su bez ikakvog odgovora- istakao je Grubišić.

Mještani Lepetana uputili su juče pismo premijeru u tehničkom mandatu Dritanu Abazoviću kojim ga pozivaju na protest zbog toga što nije donesen Detaljni urbanistički plan, iako je prošao više javnih rasprava, a probijeni su svi zakonski rokovi za njegovo donošenje. S ranijeg zbora građana upućena je inicijativa resornom ministarstvu, ali odgovor nisu dobili.

-Dali smo rok ministarstvu od nekih 15 dana da nam daju makar neki odgovor kada će se pristupiti izradi DUP-a, zašto se ne pristupa, zašto ne dobijamo odgovor od njih… Međutim, kao što smo navikli i očekivali, odgovora nije bilo. Taj rok od 15 dana je istekao prošle sedmice, ali smo mi dali još jednu sedmicu da se organizujemo i najavimo naš protest. Nadamo se da ćemo ovim putem skrenuti pažnju na sebe, jer smo izrevoltirani ignorisanjem ministarstva i njihovom neaktivnošću- kazao je Grubišić.

Ulaganja Opštine Tivat u MZ Lepetani godinama nije bilo, ni u infrastrukturu ni u razvoj tog naselja, što je posledica nepostojanja planskog dokumenta.

Izvor:Dan

Najčitanije